20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiunea Petarda, în desfăşurare

Acţiunea Petarda, în desfăşurare

OLT. Acţiunea „Petarda“, organizată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice (AEST) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se află în desfăşurare şi la Slatina.

Poliţiştii din cadrul AEST Olt desfăşoară aproape zilnic controale pe linia depistării şi sancţionării celor care încalcă legea şi comercializează petarde şi pocnitori. Acţiunea a început pe 15 noiembrie şi se va încheia pe 10 ianuarie. Potrivit şefului AEST Olt, Emil Mladin, comercializarea acestor produse periculoase a fost interzisă prin lege. Acesta spune că în prezent se pot comercializa doar produsele de clasa 1 care au un gramaj de amestec pirotehnic de maximum trei grame, adică artificiile. Cei care vor fi depistaţi că oferă spre vânzare petarde sau pocnitori pot primi amenzi de până la 8.000 de lei sau chiar pedepse cu până la un an de închisoare.

Emil Mladin a precizat ieri că până în prezent nu au fost găsiţi astfel de comercianţi pe raza judeţului Olt. În cazul în care vor apărea, aceştia vor fi sancţionaţi conform legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS