9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarcină dă târcoale Uzinei de Reparaţii din Târgu Jiu

Sarcină dă târcoale Uzinei de Reparaţii din Târgu Jiu

Controversatul om de afaceri din Gorj, Nicolae Sarcină, vrea să cumpere şi ultima mare uzină de reparaţii din judeţ, acesta mai având în proprietate două, la Târgu Jiu, respectiv Motru.

Nicolae Sarcină vrea să devină „mecanicul-şef“ al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi al exploatărilor miniere din cadrul Complexurilor Energetice. După ce a cumpărat Uzina de Reparaţii din Motru şi SC GRIMEX – Uzina de Reparaţii (UR) din Târgu Jiu, afaceristul din Bâlta este interesat să devină proprietarul altei mari uzine de reparaţii cu sediul la Târgu Jiu. Uzina de Reparaţii pentru minerit cu sediul în municipiu este ultima din Gorj care e scoasă la licitaţie şi care îi lipsea lui Sarcină din „colecţie“. Singura societate de profil pe care controversatul om de afaceri din nordul Olteniei nu a reuşit să o cumpere este fosta UREX, actuala Uzină Mecanică Rovinari, intrată în proprietatea omului de afaceri craiovean Constantin Popeci.

 

În lichidare şi la vânzare

 

Din cauza datoriilor de peste 300 de miliarde de lei vechi pe care le înregistrează la bugetul de stat, Uzina de Reparaţii Târgu Jiu a intrat în lichidare judiciară. Firma care administrează UR este SIOMAX SRL, care încearcă să vândă societatea, în vederea recuperării debitelor. Este vorba de două licitaţii prin intermediul cărora urmează să fie scoase la vânzare halele, utilajele şi terenurile. Prima licitaţie are un preţ de pornire fixat la 40 de miliarde de lei vechi, iar cea de-a doua, la 55 de miliarde de lei vechi. Uzina de Reparaţii este foarte aproape de Piaţa Centrală, însă pe malul opus al râului Jiu. Acest lucru face ca terenul de sub hale să fie mai valoros decât uzina propriu-zisă.

 

50 de euro metrul pătrat

 

Nicolae Sarcină s-a interesat de mai multe ori de preţul bunurilor firmei, însă afaceristul aşteaptă ca acesta să mai scadă: „Nicolae Sarcină este unul dintre cei mai interesaţi să achiziţioneze uzina. S-au mai interesat şi cumpărători din Bucureşti, Braşov şi Sibiu. În condiţiile în care nu o să existe cumpărători pentru această etapă a licitaţiei, preţul cu siguranţă o să mai scadă. Cred că tot ceea ce interesează mai mult decât uzina sunt cei 20.000 de metri pătraţi de teren. Preţul este cam de 50 de euro metrul pătrat, însă vom vedea la cât se va ajunge. Am avut cazuri în care preţul a crescut mult la licitaţii, deoarece licitatorii au plusat mereu. Terenul trebuia să fie de 40.000 de metri pătraţi, însă nu am putut scoate la licitaţie decât jumătate, pentru că restul se află în litigiu, fiind revendicat de foştii proprietari“, a declarat Mariana Somnea, şefa lichidatorului SIOMAX Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII