9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârg de carte pentru copii

Târg de carte pentru copii

Nici nu s-a deschis bine cea de-a doua ediţie a „Târgului de carte pentru copii şi tineret“, că holul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“ din Râmnicu Vâlcea a fost luat ieri cu asalt de zeci de şcolari. Până duminică, ultima zi a târgului, părinţii vor avea posibilitatea să facă din carte unul dintre cele mai frumoase cadouri de Sărbători. Sanda Augustina Constantinescu, directoarea bibliotecii, a declarat că editurile prezente la târg au venit cu o ofertă bogată de carte, pentru a-i putea mulţumi pe cei mai critici dintre vizitatori, copiii. „Unde îi stătea mai bine unui astfel de târg decât într-o bibliotecă? Anul trecut am avut un succes foarte mare, pentru că ne-au trecut pragul peste o mie de copii. Sper să realizăm şi de data aceasta o performanţă asemănătoare, ba chiar să o depăşim. Aici este prezentă o gamă diversificată de carte, pentru toate buzunarele. Oferta este chiar mai bună decât cea de anul trecut. Nu lipseşte, de asemenea, nici cartea de lux, foarte bine reprezentată. Argumentul sonor este şi el unul foarte important, mai ales că unele cărţi sunt însoţite de un compact disc. Sunt sigură că nimeni nu va pleca de aici fără să cumpere o carte, pentru că tentaţia este prea mare. Am încrederea că, prin intermediul acestui târg, biblioteca va câştiga mai mulţi cititori“, a spus directoarea.

 

„Lumea cărţilor este fascinantă“

 

Prezentă la eveniment, Tatiana Mărăndici, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, a ţinut să îi încurajeze pe cei prezenţi să se apropie de bibliotecă, această alternativă cu rol major în completarea procesului educaţional. „Lumea cărţilor este fascinantă. Educaţia unui copil se face nu numai la şcoală, ci şi în bibliotecă sau la muzeu. Trebuie să aveţi curiozitatea să citiţi măcar o parte din cărţile pe care le aveţi la îndemână“, a spus inspectoarea.

În legătură cu preţurile practicate de librari, acestea pornesc de la 1,5 lei, costul unei cărţi de poveşti cu ilustrate care pot fi colorate. Mai scumpe sunt enciclopediile pentru copii, pentru care doritorii pot scoate din buzunar până la 120 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS