15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţ de buzunare prins în fapt

Hoţ de buzunare prins în fapt

Un jandarm craiovean a prins ieri un hoţ de buzunare care i-a furat 16 milioane de lei vechi unui bătrân de 60 de ani.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13.00, la un bancomat din zona pieţei din cartierul Craioviţa Nouă. Gheorghe B., de 60 de ani, a scos 16 milioane de lei vechi de la bancomat şi i-a băgat în buzunar, fără să ştie că este urmărit de trei tineri. Imediat după ce bătrânul s-a depărtat de bancomant, aceştia i-au furat banii.

Un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflat în timpul liber, a fost martor la întregul incident. A pornit în urmărirea celor trei, iar în zona blocurilor ANL a reuşit să îl prindă pe Ionel Durac, de 17 ani, din Craiova. Micul tâlhar, care a recunoscut alte două fapte asemănătoare pe timpul cercetărilor, a aruncat banii furaţi din buzunar în momentul în care a fost prins, conform lui Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Jandarmul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii de comandantul său, a anunţat echipajul de intervenţii, iar Ionel Durac a fost transportat la sediul Jandarmeriei, unde i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie. „Se vor extinde cercetările pentru identificarea celorlalţi doi indivizi, iar jandarmul va fi recompensat pentru gestul său“, a mai precizat locotenent Cosmin Mirea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII