20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrazi din import, pentru un Crăciun românesc

Brazi din import, pentru un Crăciun românesc

VÂLCEA. Timid, în pieţele din Râmnicu Vâlcea au început să îşi facă apariţia primii brazi. Marţi, la prânz, în Piaţa Centrală, doar un singur comerciant încerca să îşi ademenească trecătorii. Nici nu s-a instalat bine, că râmnicenii au şi început să se intereseze de preţul brazilor expuşi. Nu mai este nici o surpriză faptul că şi în acest an va fi concurenţă între brazii autohtoni şi cei aduşi din import. „Brazii pe care îi vedeţi aici sunt aduşi din Danemarca. De fapt, se vede şi diferenţa, pentru că brazii autohtoni nu cresc aşa, nu au coroana rotundă şi sunt mai sărăcuţi. Curând va apărea şi concurenţa, dar degeaba, pentru că nu se compară cu ăştia. Noi am mai vândut şi anul trecut“, a spus Constantin Pletea.

Chiar dacă se zice că reclama este sufletul comerţului, râmnicenilor li s-a tăiat brusc pofta de a cumpăra, când au auzit ce sumă trebuie să scoată din buzunar, adică între 130 şi 200 de lei. „E foarte frumos, te închini la el, dar atât“, a spus o pensionară. Mulţi trecători au spus că aşteaptă să vină pe piaţă şi alţi comercianţi, în speranţa că preţurile vor mai scădea.

„Eu prefer produsele româneşti. Sunt pensionară şi sunt dispusă să dau pe un brad natural doar 50 de lei. Dintr-o pensie de 430 de lei, nu îmi permit mai mult, însă la noi în casă este o tradiţie să împodobim brad natural. Dar asta mai aproape de Crăciun. Să sperăm că preţurile vor mai scădea. Este de ajuns că am început să respectăm tradiţiile altora. Am ajuns să îi copiem pe străini în tot ceea ce fac. Peste cincizeci de ani, riscăm să ne pierdem tradiţiile“, a spus Lucia Neacşu, pensionară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS