19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâinii din Brazdă, otrăviţi şi lăsaţi să moară

Câinii din Brazdă, otrăviţi şi lăsaţi să moară

Mai mulţi câini au fost otrăviţi în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Şocaţi de cele întâmplate, iubitorii de animale vor să fie găsiţi vinovaţii. Incidentul a avut loc după ce, în urmă cu numai o zi, GdS a fost sesizată de prezenţa unei haite în această zonă.

În cartierul Brazda lui Novac, mai mulţi câini au fost otrăviţi ieri. Intrigaţi, iubitorii de animale cer autorităţilor locale să se implice şi să îi găsească pe cei vinovaţi, pentru a-i pedepsi.

În urmă cu numai o zi, la sediul redacţiei au ajuns mai multe sesizări, în care unii locatari din cartierul amintit se plângeau că o haită de câini le face viaţa un coşmar.

Ieri-dimineaţă, câţiva locatari din zona pieţei din Brazda lui Novac au găsit două dintre cadavrele animalelor. „I-am crescut de mici. Nu făceau nici un rău nimănui. Ştim însă cine le-a făcut de petrecanie… Vecinii fără suflet, cărora nu le pasă de bietele animale“, a spus cu lacrimi în ochi Olivia Chiorescu.

 

„Fetiţa“ a murit în braţele celei care avea grijă de ea

 

Ciufi, cum îi spuneau oamenii, a fost găsit mort lângă blocul G2, în jurul orei 9.00. Persoana care l-a găsit a anunţat restul vecinilor şi au început căutările. În părculeţul de lângă blocul K2 au găsit-o pe „Fetiţa“, cum o alintau locatarii.

„Am fugit în casă şi am luat apă cu zahăr, aşa cum am făcut în mai multe rânduri când căţeii au fost otrăviţi. I-am dat să bea câteva pahare, dar starea ei se înrăutăţea. S-a stins la mine în braţe“, a spus altă locatară.

Cauza morţii va fi stabilită în câteva zile

 

Oamenii au anunţat poliţia, pentru a-i găsi pe vinovaţi. După cum au precizat locatarii, oamenii legii ar fi spus că nu pot face nimic, deoarece nu intră în competenţa lor. Vicepreşedintele Asociaţiei pentru protecţia animalelor „Suflete nevinovate“, Tuţu Bărbulescu, care a fost sesizat de GdS, s-a arătat intrigat de ce s-a întâmplat în cartierul Brazda lui Novac. „Nu-mi vine să cred! Chiar nu e nimeni capabil să oprească masacrul de câini comunitari?“, a declarat Tuţu Bărbulescu. Cadavrele câinilor au fost duse ieri la Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Dolj, pentru ca specialiştii să stabilească motivele decesului. „Noi nu avem alte competenţe. Poliţia animalelor nu s-a înfiinţat încă, aşa că nu ştiu cine ar putea lua măsuri. În câteva zile vom ajunge la un rezultat în ceea ce priveşte substanţa care le-a provocat moartea“, a menţionat Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII