14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDivergenţe între deputaţi pe tema decontării chiriilor

Divergenţe între deputaţi pe tema decontării chiriilor

Conducerea Camerei Deputaţilor a amânat ieri o decizie cu privire la situaţia parlamentarilor chiriaşi, din cauza divergenţelor între comisiile de resort, care ar fi trebuit să recomande, de comun acord, soluţiile pentru rezolvarea problemei.

Secretarul Camerei Deputaţilor, pesedistul Ioan Munteanu, a precizat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că există divergenţe între punctul de vedere formulat de Comisia pentru Regulament, susţinut şi de Comisia pentru Statutul parlamentarilor, şi punctul de vedere al Comisiei Juridice.

În aceste condiţii, Munteanu a susţinut că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a dispus ca respectivele comisii să se întrunească într-o şedinţă comună pentru a ajunge la un acord, urmând ca raportul final să fie prezentat conducerii Camerei, în reuniunea de luni.

 

Comisia Juridică nu renunţă la banii de chirie

 

Deputatul Ioan Bivolaru, preşedintele Comisiei de Regulament, a declarat marţi că va propune ca Statutul deputaţilor şi senatorilor să fie completat cu o prevedere care să stabilească faptul că parlamentarii care au imobile în Bucureşti, dar nu şi domiciliul, să nu mai primească bani de chirie.

Comisia pentru Statut a împărtăşit acest punct de vedere. În schimb, deputaţii din Comisia Juridică au adoptat luni raportul referitor la situaţia parlamentarilor chiriaşi, document prin care se stabileşte că drepturile de cazare trebuie acordate după criteriul domiciliului din cartea de identitate, lăsând astfel deschisă posibilitatea ca aleşii să încaseze bani de chirie chiar dacă au în proprietate imobile în Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS