10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFormular ţinut secret

Formular ţinut secret

MEHEDINŢI. Copiii din România care suferă de cancer şi nu pot face chimioterapie în ţară pot solicita ca tratamentul să-l facă în orice ţară a Uniunii Europene. Programul de tratament cu chimioterapie, efectuat în ţară sau peste hotare, este decontat de Casa de Asigurări.

Responsabili din medicina mehedinţeană nu au făcut publice aceste posibilităţi şi au ignorat mediatizarea unui tratament ce ar putea salva multe vieţi, pacientul trebuind să completeze doar un formular numit E 112. În Mehedinţi, o singură persoană a solicitat tratament în străinătate în baza formularului E 112, ţinut secret până în urmă cu câteva zile de responsabilii din sănătate.

Bolnavii din Mehedinţi, în special copiii, ar fi putut merge la tratament în orice clinică din Europa odată cu aderarea României. Deşi a intrat în vigoare de la începutul anului, formularul E 112 nu a fost pus la dispoziţia bolnavilor.

Acest formular permite oricărui cetăţean român care este angajat şi plătitor de asigurare de sănătate să solicite un tratament în străinătate, cu condiţia ca acel tratament să nu poată fi făcut în ţară în timp util şi în mod eficient. „Pacienţii trebuie să facă dovada asigurării şi să prezinte raportul de la medicul specialist, care certifică afecţiunea de care suferă. Contravaloarea tratamentului este suportată din fondurile Casei Judeţene de Sănătate prin Casa Naţională, fiind vorba doar despre acele servicii medicale care au echivalent în sistemul romanesc“, a declarat Cosmin Ghilerdea, director adjunct CJAS Mehedinţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS