19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFotbalul craiovean, mai bun după gratii

Fotbalul craiovean, mai bun după gratii

Prima ediţie a Cupei Penitenciarelor din Oltenia la fotbal s-a desfăşurat vineri, în sala de sport a Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu.

Manifestarea sportivă de vineri – prima de acest fel de până acum – a reunit echipele penitenciarelor de minori şi tineri, dar şi de maximă siguranţă, din Craiova, Târgu Jiu şi Turnu Severin. Cum era şi firesc pentru o astfel de competiţie în premieră, pe parcursul întregii zile, echipele de deţinuţi au luptat cu încrâncenare pentru obţinerea trofeului pus în joc.

Ziua a început cu surprize: în primele meciuri, echipa PMT Craiova a fost nevoită să înfrunte echipa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, în vreme ce echipa penitenciarului gazdă din Târgu Jiu pe cea a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. Aşa cum prevedea regulamentul, învingătoarele acestor două meciuri urma să joace finala mare a competiţiei şi implicit să îşi dispute titlul de campioană a Olteniei, iar învinsele urma să lupte pentru ocuparea ultimului loc pe podium.

Dacă diferenţa dintre gorjeni şi mehedinţeni a fost evidentă, concretizată într-o ploaie de goluri în poarta celor din Severin, meciul dintre cele două penitenciare din Craiova a fost plin de dramatism, acesta constituind, în cele din urmă, adevărata finală a competiţiei. La expirarea timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 0-0. Nici executarea loviturilor de departajare nu a reuşit să facă o diferenţă clară între cele două echipe. Din cele şase lovituri executate, doar una a fost transformată, beneficiari fiind jucătorii de la PMT Craiova, calificaţi în acest mod pentru finala mare a competiţiei.

Minorii – cupa, seniorii – locul al treilea

Aşa cum era de aşteptat, în finala campionatului s-au impus cele mai bune echipe ale turneului: acelea ale penitenciarelor din Craiova.

În ceea ce priveşte clasamentul final, acesta a plasat pe primul loc, învestind cu titlul de campioană a Olteniei, echipa Penitenciarului de Minori şi Tineri din Craiova, pe locul II echipa penitenciarului gazdă din Târgu Jiu, pe locul III echipa Penitenciarului Craiova şi pe locul IV cea a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Aşa cum declară reprezentanţii PMS Craiova, întrecerile s-au desfăşurat într-o organizare desăvârşită şi într-un spirit de fair-play.

La final, câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome, cupe, mingi şi echipament sportiv, iar ocupanţii celorlalte locuri cu diplome şi mingi.

Fotbaliştii Penitenciarului din Craiova, ocupanţi ai locului III la finalul competiţiei, au fost răsplătiţi de organizatori cu diplome şi mingi de fotbal. Totodată, portarul echipei a obţinut titlul de cel mai bun portar.

Eliberat după meci

Altă surpriză a competiţiei de vineri a fost oferită chiar de un jucător – deţinut al PMS Craiova. După terminarea meciurilor, el a părăsit pentru totdeauna echipa! Explicaţia este simplă: chiar înaintea competiţiei, deţinutul a fost propus şi admis în Comisia de propunere pentru liberare condiţionată, ziua de eliberare fiind chiar vineri. Deşi ar fi putut să nu participe la meci, ci să meargă acasă, jucătorul nu a vrut să-şi părăsească echipa decât la finalul competiţiei.

Această manifestare se numără printre activităţile pe care Serviciul de Reintegrare Socială al penitenciarului le organizează frecvent pentru deţinuţi, pentru a-şi dezvolta aptitudinile, şi nu numai. „Obiectivul acestei manifestări sportive a fost acela de a dezvolta aptitudinile persoanelor private de libertate pentru focalizarea energiei către activităţi acceptate social. Prin atingerea acestui scop au derivat şi alte oportunităţi pentru deţinuţi, şi anume: sporirea coeziunii de grup, cunoaşterea satisfacţiei lucrului împlinit şi respectarea regulilor impuse de situaţii specifice“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul PMS Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS