14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMamă obligată să-şi abandoneze bebeluşul

Mamă obligată să-şi abandoneze bebeluşul

O femeie, care a născut în urmă cu două săptămâni, caută cu disperare o soluţie pentru a nu fi obligată să se despartă de copil.

OLT. Nicoleta Radu, de 29 de ani, din Băbiciu – Olt, spune că trebuie să-şi lase ultimul născut, cel puţin pentru o vreme, în grija statului, din cauza problemelor din familie. S-a sfătuit cu concubinul său, Alexandru Brebulescu, de 31 de ani, tot din Băbiciu, cu care mai are un copil de opt ani, şi au ajuns la concluzia că nu pot să rămână cu micuţul pe drumuri.

„Mama mea nu o mai vrea. Celălalt copil, pe care ei l-au crescut, este binevenit, dar pe ea nu o mai primesc. Am încercat toate soluţiile. Am vrea doar o cămăruţă unde să ne creştem copilul. Eu am mai lucrat prin Bucureşti, pe unde am putut. De curând am venit din Spania. Am încercat să-mi găsesc de lucru, dar nu am reuşit“, a povestit Alexandru. Bărbatul nu vrea să se despartă de femeia cu care a convieţuit aproape nouă ani şi nu doreşte să renunţe la copil. „Nu l-am abandonat. Dar n-avem casă, n-avem unde să stăm. El şi-ar găsi de lucru, aş putea să muncesc şi eu. Numai că ne trebuie o cămăruţă. Am stat în ultima vreme, cât a fost el plecat, la nişte rude. Cu copilul nu mă mai pot întoarce acolo“, îşi povesteşte femeia drama.

Necazurile, povesteşte şi mătuşa femeii, au început pentru Nicoleta foarte devreme. Nicoleta a fost crescută de bunici, deoarece tatăl ei s-a prăpădit când fata avea doar un an, iar mama sa trăieşte în concubinaj.

La 20 de ani l-a întâlnit pe Alexandru, cu care are un băiat de opt ani. Nu s-au căsătorit, spun cei doi, pentru că de ani de zile se chinuiesc să strângă bani de nuntă. În primii ani n-a contat că fata n-avea zestre. Însă, cu timpul, amănuntul acesta a devenit hotărâtor pentru mama lui Alexandru.

Asistentul social al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Adina Ioţu, a declarat că i s-au expus familiei toate variantele, inclusiv posibilitatea ca mama şi bebeluşul să fie adăpostiţi, pentru o vreme, într-un centru maternal. Se pare că familia a ales, ca o ultimă soluţie, plasarea micuţului la un asistent maternal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU