11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermoficarea a scăpat ca prin urechile acului

Termoficarea a scăpat ca prin urechile acului

Craiovenii au scăpat pentru a doua oară de pericolul de a îngheţa de frig în apartamente, după ce Regia Autonomă de Termoficare (RATf) şi-a achitat o parte din datorii până la termenul-limită, 15 noiembrie.

Pe 6 noiembrie, şeful Complexului Energetic, Ion Dinulescu, îl avertiza pe Tatian Tudorache că, în cazul în care nu îşi va plăti debitul, va opri căldura. După ce a primit ajutor de la guvern şi primărie, Termoficarea a mai reuşit să facă rost de circa patru milioane de lei, de la asociaţii.

„Angajaţii regiei au mers la fiecare asociaţie şi au reuşit să-i convingă pe unii să dea sume importante. În acest fel, am renunţat, cel puţin temporar, la ideea unui împrumut bancar pentru plata datoriilor“, a declarat Tatian Tudorache, directorul RATf Craiova.

 

Următorul termen: decembrie

 

Datoria nu a fost plătită în totalitate, după cum a menţionat conducerea CE. În prima tranşă ar fi trebuit achitate 21.800.000 de lei, iar regia a dat doar 20.010.00 de lei. Restul au fost adăugaţi la tranşa a doua, pe care Termoficarea trebuie să o achite în decembrie.

Tudorache a mai spus că, din noiembrie, a achitat datoriile către Distrigaz, urmând ca tot ce încasează să ajungă în conturile Complexului Energetic. Pentru a se evita termenele-limită, Termoficarea invită la discuţii, de săptămâna viitoare, asociaţiile cu debite de peste 200 de milioane de lei.

„Îi vom obliga şi pe ei să respecte anumite termene, în caz negativ, le întrerupem căldura, să vedem dacă mai stau de două ori să se gândească dacă plătesc sau nu. Problemele cele mai mari sunt la Asociaţia nr. 14 1 Mai şi nr. 24 Craioviţa Nouă“, a mai spus Tudorache. Regia mai datorează în total 61 de milioane de lei, la care se adaugă penalităţile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII