19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe lupta pentru salariile de merit

Începe lupta pentru salariile de merit

OLT. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a aprobat noua metodologie privind acordarea salariilor şi gradaţiilor de merit. Săptămâna viitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va stabili şi numărul de salarii de merit pentru fiecare şcoală. Faţă de anul trecut, numărul salariilor a crescut cu un procent, ajungând la 16% din totalul posturilor didactice, în plus ISJ anunţând şi un control drastic pe linia respectării metodologiei de fiecare şcoală la stabilirea beneficiarilor de salarii de merit.

„Vom pune accentul pe elaborarea fişei de evaluare la nivelul fiecărei unităţi, pentru că am avut o situaţie în care un cadru didactic a atacat în instanţă şcoala pentru faptul că la acordarea salariilor de merit în şcoală nu s-a respectat metodologia, câştigând, pentru că directorul şcolii şi Consiliul de Administraţie nu au vrut să revină asupra procedurii“, a declarat inspectorul de personal din cadrul ISJ, prof. Cristian Miu.

În perioada 19 – 23 noiembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va stabili pentru fiecare şcoală numărul de salarii, în perioada 26 – 28 noiembrie unităţile vor afişa fişele de evaluare cu punctajele, între 29 noiembrie – 5 decembrie, se vor depune dosarele la şcoli apoi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, între 10 – 11 decembrie se vor analiza dosarele depuse, urmând ca până la 20 decembrie să se definitiveze procedura. La analizarea contestaţiilor vor participa şi reprezentanţi ai ISJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS