9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHoraţiu Mălăele, cetăţean de onoare

Horaţiu Mălăele, cetăţean de onoare

GORJ. Renumitul actor şi regizor Horaţiu Mălăele va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Acesta va veni la Târgu Jiu pe 23 noiembrie să primească distincţia atribuită de consiliul local.

Horaţiu Mălăele nu vine singur. El va fi însoţit cunoscutul medic Irinel Popescu, orginar şi el din judeţul Gorj, şi tenismenii Florin Mergea şi Victor Hănescu. Horaţiu Mălăele este un iubitor al sportului alb şi va juca la Târgu Jiu un meci demonstrativ de tenis de câmp la dublu.

Primarul oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a precizat că meciul de tenis se va desfăşura în sala de sport a Liceului nr. 5: „Şi-a manifestat dorinţa să joace un meci demonstrativ la Târgu Jiu. Sala de sport unde se va desfăşura jocul are 200 de locuri pentru spectatori“.

 

Actor, regizor, caricaturist şi pictor

 

Horaţiu Mălăele s-a născut în municipiul Târgu Jiu pe 1 august 1952. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ în anul 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu. Este actor, regizor şi caricaturist.

Horaţiu Mălăele este un interpret consacrat de comedie. Din 1996 este actor al Teatrului Bulandra din Bucureşti.

A regizat şi a jucat în numeroase spectacole de teatru. De asemenea, a jucat în peste 50 de filme, iar în TV a interpretat peste 150 de roluri. Printre cele mai importante filme se numără „Această lehamite“, în regia lui Mircea Daneliuc, şi „Amen“, în regia lui Costa Gavras, 2001. Horaţiu Mălăele a primit numeroase premii pentru rolurile avute în piesele de teatru, dar şi pentru activitatea artistică.

Actorul este pictor şi caricaturist. A expus peste 3.000 de caricaturi în 36 de expoziţii naţionale şi internaţionale. Horaţiu Mălăele este redactor-şef al publicaţiei „Satirul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS