9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagazine amendate pentru nereguli privind calitatea produselor

Magazine amendate pentru nereguli privind calitatea produselor

OLT. Două marketuri din Slatina, Plus şi miniMax, au căzut recent în plasa inspectorilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), alegându-se cu sancţiuni. În septembrie, reprezentanţii Serviciului inspecţii – compartimentul de inspecţii de stat pentru controlul tehnic în promovarea şi valorificarea legumelor şi fructelor au verificat şase agenţi economici din domeniul comerţului. Toţi agenţii s-au ales cu avertismente pentru nerespectarea standardelor de comercializare a legumelor şi fructelor proaspete destinate consumului uman.
La control s-a descoperit că pe facturile emitenţilor nu era înscrisă calitatea fructelor achiziţionate, potrivit standardelor de comercializare. De asemenea, pentru fructele şi legumele provenite din import nu existau certificate de conformitate cu standardele de comercializare. După avertismentele date, inspectorii s-au întors în verificare luna aceasta, pentru a vedea dacă unităţile găsite cu nereguli au intrat în legalitate. Pentru că nu s-au conformat măsurilor dispuse, marketurile Plus şi miniMax au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.
Inspectoratul de Stat pentru Controlul Tehnic în realizarea şi promovarea produselor alimentare au mai verificat, luna trecută, 79 de agenţi economici care deţin unităţi de desfacere, depozite, brutării şi mori. Controalele s-au lăsat cu zece sancţiuni. Inspectorii au retras patru licenţe, au dat cinci avertismente, iar Pani Plus Grup Scorniceşti a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS