9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrala Spitalului judeţean va fi reabilitată

Centrala Spitalului judeţean va fi reabilitată

Vâlcea.  Blocul alimentar şi centrala termică ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea vor fi modernizate după 35 de ani. Acestea nu au mai fost reabilitate din 1972, de când a fost construit spitalul. În urma demersurilor făcute de conducerea unităţii la Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), SJU Vâlcea a primit de curând 2.000.000 de lei pentru reabilitare.
„Am primit 2.000.000 de lei de la MSP pentru reparaţia capitală a spitalului. Am avut o şedinţă în care am hotărât ca din suma primită să înlocuim cazanele la centrala termică, să amenajăm blocul alimentar, să înlocuim două din cele patru lifturi şi să schimbăm tâmplăria exterioară. Fondurile sunt suficiente pentru lucrările propuse şi reabilitarea centralei şi a blocului alimentar era necesară, pentru că sunt vechi de 35 de ani“, a declarat Georgeta Sălişte, managerul general al SJU Vâlcea.
Tot aceasta a spus că prima licitaţie pentru a demara lucrările la centrala termică şi la blocul alimentar s-a amânat, deoarece nu era decât un singur ofertant. În prezent, urmează să se stabilească un nou termen la care să aibă loc licitaţia. „Unitatea va primi de la MSP alţi bani, pentru că spitalul a fost prins pentru a fi dotat cu aparatură de înaltă performanţă alături de alte 14 din ţară“, a menţionat managerul.
MSP a aprobat şi achiziţionarea unui aparat de radioterapie pentru spital, în valoare de un milion de lei, a unui aparat de radiologie, în valoare de 900.000 de lei, şi a unei instalaţii de tratare a apei, de 120.000 de lei. Cele două aparate vor ajunge la Vâlcea de la MSP, iar instalaţia de tratare a apei o va achiziţiona spitalul, în urma unei licitaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS