9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins când făcea mulaj după un bancomat

Prins când făcea mulaj după un bancomat

Patru agenţi au reţinut duminică un craiovean suspectat că încerca să fure bani dintr-un bancomat, a anunţat ieri Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare Craiova.

Incidentul s-a petrecut pe strada Felix Aderca, seara, în jurul orei 21.30. O patrulă a Poliţiei Comunitare formată din agenţii Adrian Bălăşoiu şi Dan Stoenică au observat două persoane suspecte lângă bancomatul Romexterra. „Agentul Bălăşoiu a văzut peste umărul unuia dintre cei doi bărbaţi că lipiseră o substanţă albă, un fel de plastilină, pe bancomat. Agentul de pază din bancă a observat şi el că tinerii stăteau mai mult timp pe lângă bancomat. A ieşit din clădire şi a strigat să fie opriţi. În acel moment, cei doi au fugit“, a povestit Dan Stoenică.

Cu pistolul încărcat la bancomat

 

Patrula a pornit în urmărirea celor doi şi a reuşit cu ajutorul colegilor Laurenţiu Morega şi Sandu Tone să-l reţină pe unul dintre ei în zona magazinului Mercur. „Pe Unirii s-au despărţit, unul a intrat pe un gang printre blocuri. Era întuneric şi a reuşit să scape. Celălalt a continuat spre Mercur. Acolo i-au ieşit în faţă colegii din altă patrulă, pe care îi alertasem prin staţie“, au povestit poliţiştii comunitari. Aceştia l-au dus pe suspectul prins la Secţia 1 Craiova şi au asigurat securitatea în zonă până la sosirea lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO).

Suspectul imobilizat de poliţiştii comunitari a fost identificat, fiind vorba despre Alin Roman Nicola, de 25 de ani, din Craiova. La percheziţie, poliţiştii au descoperit asupra acestuia un pistol marca Rohm, de calibru 10 mm, cu 11 cartuşe cu bile de cauciuc şi alte două cartuşe de manevră, şapte carduri de la bănci diferite şi 113 lei. „Când i-am scos încărcătorul, am observat că pistolul avea glonţ pe ţeavă“, a precizat agentul Stoenică.

 

Mulaj după fanta cititorului de card

 

Cazul a trecut în competenţa BCCO. În urma cercetărilor s-a stabilit că Alin Roman Nicola avea permis de portarmă pentru pistolul găsit asupra lui, nici unul dintre carduri nu era fals şi nici nu s-au scos bani din bancomat. Incidentul a băgat în ceaţă autorităţile. „Plastilina aceea albă probabil a fost folosită pentru a face un mulaj după fanta bancomatului. Şi noi ne întrebăm ce voiau să facă ei cu acel mulaj. El a spus că nu îl cunoaşte pe cel de-al doilea individ, că doar trecea pe acolo, iar atunci când a văzut poliţia s-a speriat şi a fugit“, a declarat comisar-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO. Tânărul a fost eliberat şi se continuă cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII