17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrum inaugurat cu fisuri şi petice

Drum inaugurat cu fisuri şi petice

Drumul ce leagă staţiunea montană Straja de municipiul Lupeni din Valea Jiului a fost inaugurat ieri, în prezenţa prefectului de Hunedoara şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, recepţia fiind făcută în ciuda fisurilor şi a imperfecţiunilor din asfalt.

Preşedintele consiliului judeţean, Ioan Mircea Moloţ, primari, preşedinţi de organizaţii locale şi însuşi prefectul Aurel Pricăjan au tăiat panglica drumului judeţean – foarte util pe plan local pentru dezvoltarea turismului. Construirea acestuia a înghiţit peste două milioane de euro, din care o parte au fost alocaţi de Uniunea Europeană prin Programul PHARE 2001, şi chiar de la darea lui în folosinţă este plin de petice şi fisuri şi nu arată nicidecum ca unul proaspăt inaugurat.

Directorul Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri, Ioan Prip, a recunoscut că drumul nu arată ca nou şi că deja este peticit şi fisurat pe anumite porţiuni, dar dă vina pe proiectant, care nu ar fi luat în calcul unele aspecte de natură tehnică. De asemenea, directorul Prip a mai găsit vinovaţi şi pe cei care transportă lemne din munte, dar pretinde că anul viitor va mai fi turnat un strat de asfalt. La rândul său, preşedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ, a recunoscut că va fi nevoie să se mai toarne un strat de asfalt la anul şi a ţinut să declare că „pe orice drum din lume, indiferent dacă este în România sau o autostradă din Germania, din cauza maşinilor de compactare pot să apară imperfecţiuni“.

Lucrările de modernizare a drumului judeţean ce leagă localitatea hunedoreană Lupeni de staţiunea montană Straja au început în anul 2006 şi ar fi trebuit finalizate la jumătatea lunii ianuarie 2007, însă termenul a fost prelungit din cauza unor probleme neprevăzute. Drumul are o lungime de 8,3 kilometri şi o lăţime de şase metri.

Investitorii din zonă au primit cu entuziasm inaugurarea investiţiei în condiţiile în care până acum, în sezonul de iarnă, telescaunul era principalul mijloc de transport, iar câteodată şi singurul, care făcea legătura între oraş şi staţiune.

Staţiunea montană Straja, situată la 1.450 m, este considerată perla Văii Jiului, are o capacitate de 2.200 de locuri, dispune de şapte pârtii de schi, trei dintre ele fiind dotate cu instalaţie de nocturnă, şase teleschiuri şi un telescaun.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS