20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPământ cu linguriţa pentru furnizorii Ford

Pământ cu linguriţa pentru furnizorii Ford

Furnizorii Ford caută teren la Craiova. O firmă germană, producătoare de subansamble pentru compania americană, s-a arătat deja interesată de preluarea unei suprafeţe de teren pentru construirea unei fabrici.

Deşi nu a trecut nici o lună de la semnarea contractului de privatizare cu americanii de la Ford, colaboratorii companiei au început deja să caute teren în Craiova pentru construirea fabricilor de subansamble şi accesorii auto. Rezultatele căutărilor nu sunt însă dintre cele mai încurajatoare. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Dolj, reprezentanţii firmei germane KIRCHHOFF au solicitat preluarea unei suprafeţe de teren de la Parc Industrial, societate aflată în subordinea administraţiei judeţene, însă au rămas cu buza umflată. Deşi nemţii au cerut cinci hectare, autorităţile nu au reuşit să le ofere decât două hectare rămase neocupate în Parc.

„Ne-au spus că firma americană i-a chemat şi le-a spus că aceia care doresc să aibă relaţii cu Ford la Craiova trebuie să-şi construiască în jurul oraşului o fabrică de componente. Le-am spus să investească la Parcul Industrial. Din păcate, n-am putut oferi decât o suprafaţă mică, iar ei pornesc de la cinci hectare în sus. Au plecat cu un sentiment de deschidere din partea noastră“, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Colaboratorii Ford, trimişi în afara Craiovei

Ultima speranţă a autorităţilor judeţene că vor putea să îi prindă în mreje pe investitorii colaboratori ai Ford stă în cele 94 de hectare de teren solicitate de CJ Dolj de la Staţiunea de cercetare-dezvoltare Şimnicu de Sus şi de la Jandarmerie. Promovarea celor două hotărâri de guvern pentru preluarea terenurilor în vederea extinderii singurului Parc Industrial din Dolj ar mai putea avea însă de aşteptat şi autorităţile au oferit primilor investitori aduşi de Ford la Craiova şi o soluţie de avarie. Potrivit unei note de convorbiri realizate de conducerea Parcului Industrial, preşedintele CJ le-a propus nemţilor ca, în cazul în care societatea craioveană nu primeşte terenul de la guvern pentru a se extinde, aceştia să se orienteze către „localităţile limitrofe Craiovei sau în oraşe ca Segarcea sau Băileşti, unde există o infrastructură nevalorificată“. „Le-am spus că îi vom ajuta cu obţinerea documentaţiei tehnice şi, dacă vor avea nevoie, îi vom pune în legătură cu primarii localităţilor din jurul Craiovei pentru cumpărarea de teren“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Acesta este convins de faptul că după firma germană vor veni şi alţi investitori, în Bănie ajungând în final cel puţin zece colaboratori ai Ford.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII