14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalWeekend de coşmar pe şosele

Weekend de coşmar pe şosele

VÂLCEA. Zece persoane au fost rănite în cinci accidente de circulaţie petrecute sâmbătă şi duminică pe drumurile din judeţul Vâlcea.

Cinci persoane au ajuns în spital sâmbătă seară, dintre care două în stare foarte gravă, după ce Loganul în care călătoreau s-a izbit de remorca unui tir. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, incidentul a avut loc când Vasile B., de 20 de ani, din oraşul Ocnele Mari, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, pe DN64 – Stolniceni, din direcţia Râmnicu Vâlcea către Drăgăşani, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autotractorul Mercedes ce tracta o semiremorcă şi era condus de Constantin A., de 51 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a oprit pentru a efectua viraj la stânga, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi a doi pasageri. Alţi doi ocupanţi ai Loganului nu au fost atât de norocoşi, Ion S., de 26 de ani, din Mihăeşti, fiind transporat la Spitalul din Craiova cu un traumatism cranio – cerebral acut, iar fratele său, Vasile, de 20 de ani, fiind trimis în comă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Motocicletă lovită de un Cielo

Pentru şoferii vâlceni, regulile de circulaţie par să fie făcute special pentru a fi încălcate. Din cauză că un şofer nu le-a acordat prioritate, un motociclist şi pasagerul său au ajuns în spital. Incidentul a avut loc tot sâmbătă seară, când Constantin P., de 36 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul Cielo pe strada Copăcelu din direcţia Horezu către Căzăneşti s-a angajat în efectuarea virajului la stânga intrând în coliziune cu motocicleta marca Honda, condusă din sens opus de Paul B., de 26 de ani. Din accident a rezultat rănirea gravă a motociclistului şi a ocupantului locului din spate, Alexandru H., de 21 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Serviciul Poliţiei Rutiere confirmă că toţi cei implicaţi în eveniment au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un biciclist „afumat“ a ajuns la Floreasca

Alcoolul nu face casă bună cu nimeni atunci când vine vorba de condus, chiar şi o bicicletă. Gheorghe C., de 47 de ani, din Racoviţa, a înţeles asta. Bărbatul a circulat cu o bicicletă sâmbătă seară pe D J 703 M către locuinţa sa, iar într-o curbă uşoară la stânga, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a căzut în gol aproximativ şase metri de pe marginea unui pod, într-o rigolă de recoltare a apelor, aflată în spatele Popasului Izvoru Rece. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio-facial cu fractură os frontal, fiind apoi transportată la Spitalul Floreasca. Tot din cauza alcoolului, de această dată duminică seară, Marian D., din Goleşti, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea cu viteză excesivă pe raza aceleiaşi localităţi şi s-a izbit violent de o fântână. Şoferul şi-a rupt o coastă, iar pasagerul s-a ales cu câteva zgârieturi. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au supus pe tânărul de 23 de ani testului de alcoolemie pe care l-a picat, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici el şi nici însoţitorul său nu purtau centuri de siguranţă.

Codul Rutier se pleacă în faţa „legii junglei“

În Băile Govora, o femeie a ajuns sâmbătă seară în spital după ce Citroenul în care călătorea nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Dacia, care avea acest drept. Şoferul Citroenului a considerat că poate ieşi în strada Tudor Vladimirescu de pe o rută laterală în momentul în care Dacia condusă de Maria R., de 38 de ani, efectua virajul la stânga.

În urma impactului dintre cele două maşini a rezultat vătămarea corporală gravă a Elenei D., de 58 de ani, din Piteşti, pasageră în partea dreaptă faţă a autoturismului Citroen, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură oblică humerus drept. Conducătorii auto purtau centurile de siguranţă, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS