9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScorpion craiovean, prins la furat

Scorpion craiovean, prins la furat

Jandarmii doljeni au surprins, duminică seară, în supermarketul Pic, un militar craiovean care a încercat să părăsească magazinul fără să plătească mai multe produse. Ghinionul pare să-l urmărească pe subofiţerul craiovean de câţiva ani, de când s-a bătut în instanţă cu un camarad pentru un capac de bere cu care câştigaseră o maşină.

Agenţii de pază din supermarketul Pic din Craiova au sesizat duminică seară, în jurul orei 20.30, un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova că două persoane au încercat să părăsească incinta magazinului fără să plătească unele produse. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au constatat că Florin Găman, angajat ca plutonier-major la UM 01266 din Craiova – Scorpioni Negri -, şi Camelia Găman, soţia subofiţerului, au vrut să „păcălească“ sistemele de supravehgere şi paza supermarketului, încercând să ia mai multe produse fără să le achite. În urma cercetărilor şi după vizionarea înregistrărilor, s-a stabilit că soţii Găman au pus în coş articole de veselă şi de igienă personală, iar femeia a băgat în geantă un parfum. După ce s-au mai plimbat prin magazin, cei doi au încercat să iasă din magazin cu căruciorul fără să plătească, însă au fost întorşi din drum de agenţii de pază. S-au prezentat la casă şi au achitat contravaloarea bunurilor din cărucior, însă de parfum au „uitat“. La ieşire au fost din nou opriţi de agenţi, care au anunţat jandarmii despre încercarea celor doi soţi. „Pe numele celor doi s-au întocmit actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca acestea să fie înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

 

„Calitatea de militar nu este compatibilă cu cea de condamnat“

 

Conform reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, Camelia Găman s-a declarat singura răspunzătoare de cele întâmplate, încercând să-şi apere soţul. Femeia ştia de ce e nevoie să ia vina asupra ei – dacă va fi găsit vinovat şi condamnat, plutonierul-major Florin Găman riscă să-şi piardă slujba din cadrul UM 01266. Reprezentanţii Brigăzii II Infanterie „Rovine“ Craiova au precizat că scorpionul negru va fi pus în rezervă numai dacă va fi condamnat, în caz contrar putându-şi continua activitatea. „Am înţeles că plutonierul-major, care este în concediu, a fost surprins sustrăgând produse dintr-un supermarket. Aşteptăm să se defăşoare cercetările, iar dacă va fi găsit vinovat şi condamnat, nu va mai fi cadru militar deoarece, conform regulamentelor militare, calitatea de militar nu este compatibilă cu cea de condamnat. Dacă va fi găsit nevinovat, îşi va continua activitatea ca şi până acum“, a declarat maior Oliver Anghel, ofiţer de relaţii publice în cadrul Brigăzii II Infanterie „Rovine“.

 

Urmăriţi de ghinion

 

La aproape cinci ani de când Găman şi Ştefan Truică s-au certat pe un premiu câştigat pe un capac de bere şi după ce Truică s-a spânzurat, ghinionul l-a ajuns şi pe Găman. Pe 19 septembrie 2002, plt. mj. Florin Găman a cumpărat două beri, pe care le-a băut cu camaradul său, plutonier-major Ştefan Truică. Pe capacul sticlei de bere, Truică a găsit scris „RENAULT SCENIC RX4“, iar de atunci au început necazurile. Deşi cei doi s-au înţeles să împartă câştigul, Truică a ridicat singur premiul, iar Găman l-a acţionat în instanţă pentru a recupera maşina în valoare de aproximativ 23.000 de dolari.

La puţin timp după ce a intrat în posesia maşinii, plutonierul major Truică a fost părăsit de soţie, care a plecat împreună cu una dintre cele două fiice ale lor. Pentru a ieşi din impasul financiar, Truică a vândut Renaultul la jumătate de preţ. După aceea şi-a cumpărat un Cielo, dar nici cu ăsta n-a avut mai multă baftă, făcându-l praf într-un accident. La puţin timp după ce a fost mutat la UM 01252 din Caracal, când procesul cu Găman era încă pe rol, în aprilie 2003, şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se. Ghinionul se pare că l-a ajuns acum şi pe Găman, care riscă să-şi piardă slujba după ce a încercat, împreună cu soţia sa, să sustragă mai multe produse din supermarketul Pic.

Furtul calificat

Conform Codului Penal, furtul calificat este acela săvârşit, printre altele, de două sau mai multe persoane împreună, de o persoană având asupra sa o armă sau o substanţă narcotică, de către o persoană mascată, într-un loc public, în timpul nopţii, în timpul unei calamităţi şi se se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII