14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBaruri închise şi amenzi de zeci

Baruri închise şi amenzi de zeci

O discotecă din Târgu Cărbuneşti a fost verificată sâmbătă noapte de o echipă de la Garda Financiară Gorj. Comisarii s-au deplasat la Cărbuneşti în urma unor sesizări potrivit cărora în cele două baruri ale discotecii se vând băuturi alcoolice şi ţigări netimbrate.

GORJ. Ion Pupăzan, comisarul-şef de divizie din cadrul Gărzii Financiare Gorj, a spus că la discoteca din Târgu Cărbuneşti a descoperit diverse nereguli. „S-a urmărit în primul rând dacă mărfurile expuse spre vânzare au documente legale de provenienţă. Alt aspect s-a referit la întocmirea la timp a documentelor de evidenţă tehnic-operativă de la punctul de lucru. Am mai urmărit dacă se comercializează băuturi alcoolice şi tutun, dacă punctul de lucru a fost sau nu dotat cu casă de marcat electronică fiscală şi dacă încasările sunt evidenţiate pe aceasta“, a precizat Ion Pupăzan.

 

Amenzi între 8.000 şi 40.000 de lei

 

În urma controlului, comisarii gărzii au depistat mai multe nereguli. Unele dintre ele se referă la faptul că nu toate încasările au fost evidenţiate în casa de marcat, iar unele mărfuri aprovizionate cu facturi fiscale nu fuseseră recepţionate până la data verificărilor, deşi unele erau fost expuse, iar altele, vândute. Administratorul localului riscă o amendă cuprinsă între 8.000 şi 40.000 de lei, pentru neevidenţierea tuturor veniturilor, confiscarea sumelor de bani neevidenţiate în casa de marcat, iar activitatea localului ar putea fi suspendată pentru trei luni. Cercetările se vor finaliza astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS