9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Extraterestru-hoţ în Mehedinţi
Mehedinţi. Sătenii din Gemeni, judeţul Mehedinţi, susţin că localitatea lor este călcată de un extraterestru. După cum susţin localnicii, fiinţa scundă de 1,50 m are picioarele albe şi bustul albastru, iar pe cap poartă o cască portocalie. „O fi extraterestru, nu o fi, nu ştim. Are culori ciudate, nu vorbeşte, stă departe de noi şi apare numai dimineaţa, pe la ora 3.00. Toţi l-am văzut, dar nu am avut curaj să ne apropiem de el“, au spus sătenii. „Fuge tot timpul de noi. Poate fi şi un hoţ, că dispare varza după fiecare apariţie a lui“, a spus Mihai Butaru, din Gemeni. Poliţia a deschis o anchetă. „Mai mulţi oameni ne-au sesizat că prin sat a apărut o fiinţă ciudată, care le fură varza, şi vom declanşa o anchetă în acest caz“, a declarat Toader Anda, agent de poliţie la Vânju Mare. Oamenii au cumpărat şi aparate de filmat, ca să imortalizeze ciudatul vizitator.
Alin GHICIULESCU

Şi-a înscenat furtul propriei maşini
GORJ. Un şofer din Târgu Cărbuneşti şi-a înscenat furtul propriului automobil. Adrian Vârjan, de 43 de ani, a intrat cu maşina într-un gard după care a părăsit locul accidentului. Bărbatul a anunţat poliţia că a fost victima unei tâlhării, trei persoane necunoscute sustrăgându-i autoturismul Dacia. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că şoferul se afla în stare de ebrietate, când şi-a abandonat maşina pe o uliţă a comunei Bengeşti-Ciocadia. Adrian Vârjan este cercetat pentru distrugere, celui în cauză fiindu-i reţinut permisul de conducere.
Eugen MĂRUŢĂ

Nicolae Şerban nu mai este şeful Ambulanţei Gorj
GORJ. Doctorul Nicolae Şerban nu mai este şeful Serviciului de Ambulanţă Gorj, începând de ieri. Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Gorj  l-a informat printr-un fax că în locul său a fost numit manager interimar doctorul Jana Prejbeanu. De asemenea, fostul director Şerban a fost anunţat că postul de director medical va fi ocupat de Călin Neamţ. Cei doi noi directori au mai condus Ambulanţa gorjeană între anii 2002 şi 2004, în perioada guvernării PSD.
Nicolae Şerban a declarat că nu l-a informat nimeni despre o posibilă schimbare a sa din funcţie. „Recent, am fost numit manager interimar al instituţiei. Schimbarea mea din funcţie se produce în perioada în care la Bucureşti este organizat concursul pentru ocuparea postului de manager. Deocamdată, nimeni nu s-a înscris la concurs. Mandatul interimar l-am primit până la organizarea concursului, în timp ce noua conducere a fost numită pe o perioadă care se va întinde până la desfăşurarea concursului“, a declarat Şerban.
„Conform legii pe care se pare că Elena Cârstoiu o încalcă, am fost anunţat că sunt schimbat din funcţie. Este o surpriză. Trebuia să vină cineva care să fi participat la concursul de la Bucureşti şi, dacă îl câştiga, să mă înlocuiască. Eu cred că din cauza presiunilor UDMR şi PNL am fost schimbat. Şi consider că este un abuz de funcţie al doctoriţei Elena Cârstoiu, care a semnat singură schimbarea mea din funcţie“, a mai precizat Nicolae Şerban.
Mihaela FLOROIU

Dunărea, invadată de alge
O masă compactă de vegetaţie verde, cunoscută popular sub denumirea de mătasea broaştei, cu o lungime de zece kilometri şi o lăţime de aproape 30 de metri, s-a apropriat ieri de Barajul Porţile de Fier I, alertându-i pe oficialii Hidroelectrica. Aceştia se temeau că fluviul ar fi putut fi poluat, lucru infirmat de reprezentanţii Administraţiei Apele Române – sistemul de gospodărire a apelor Mehedinţi.
Pelicula verde a apărut după ce vântul puternic din ultimele 24 de ore a smuls vegetaţia de pe fundul lacului de acumulare de la Orşova. Personalul Administraţiei a început colectarea vegetaţiei pentru a evita blocarea grătarelor din zona turbinelor.
Valentin TUDOR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS