9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorii, la mâna şefilor ISJ

Directorii, la mâna şefilor ISJ

OLT. Fiecare raport de autoevaluare înaintat de directorii de şcoală conducerii ISJ, la sfârşitul verii, va fi analizat mai întâi de inspectorii de zonă, urmând ca punctajul final să fie aprobat în Consiliul de Administraţie al inspectoratului.

Până acum există cel puţin două liste negre: una a inspectorului şcolar general adjunct Gabriel Savu, cu privire la aspectele constatate în urma inspecţiilor, dar şi în urma rezultatelor înregistrate de elevi la examenele naţionale, iar cea de-a doua, a inspectorului şcolar general Nicolae Drăghici, care îi vizează pe directorii care au ascuns posturile vacante din şcoli, blocând accesul altor cadre didactice.

În urma inspecţiilor s-a stabilit că nu pot primi mai mult de calificativul „satisfăcător“ directorii Ion Stanca, de la Şcoala Tătuleşti (între timp, acesta a fost schimbat din funcţie), şi Ilie Solniţaru, de la Şcoala „Nicolae Titulescu“, pentru management şcolar prost. Acelaşi calificativ va fi propus şi pentru directorii din Şcoala Baldovineşti, Frunzaru şi Şcoala de Arte şi Meserii Caracal. Alţi doi directori vor fi sancţionaţi pentru promovabilitatea scăzută (între 10 – 14%), înregistrată de elevi la examenul naţional.

Primii pe lista inspectorului şcolar general Nicolae Drăghici sunt cei trei directori din cadrul Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu“ Drăgăneşti-Olt, care vor fi sancţionaţi pentru proasta gestionare a cazului privind eleva de clasa a VIII-a care, după ce şi-a povestit păţaniile la şcoală, în repetate rânduri, a ajuns să-şi pună capăt zilelor pentru că nu a găsit sprijin în rândul dascălilor.

Peste zece directori vor răspunde pentru că au ascuns posturi vacante în etapele de pretransfer şi restrângere de activitate, dar şi după şedinţele publice de repartizare din vară, în scopul de a le „rezerva“ anumitor cunoştinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU