11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBorduri de calitate inferioară la Vâlcea

Borduri de calitate inferioară la Vâlcea

Şeful Inspectoratului în Construcţii acuză Primăria Râmnicu Vâlcea că a cumpărat borduri de calitate inferioară pentru unele străzi din oraş şi că la primul îngheţ cimentul din care sunt făcute va crăpa.

Vâlcea. Ion Nicolae, şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii (ITC) Vâlcea, şi consilier local municipal al Râmnicului acuză primăria că bordurile cumpărate pentru unele străzi sunt de proastă calitate şi nu se potrivesc pentru lucrări edilitare. „Inspectorii din cadrul ITC au verificat aceste materiale de construcţie şi au constatat că nu îndeplinesc criteriile minime pentru a fi folosite la străzile din municipiu“, a spus Nicolae. Inspectorul şef de la ITC a declarat că materialele din care sunt făcute bordurile se potrivesc la împrejmuirea spaţiilor vezi deoarece nu au o rezistenţă ridicată la uzură. „Au început deja să se deterioreze după primele ploi. Experţii au realizat unele încercări care arată că aceste materiale nu au rezistenţa minimă de 5 newtoni pe milimetru pătrat, aşa cum prevăd specificaţiile tehnice. Rezistenţa lor este cuprinsă între 2 şi 3 newtoni pe milimetru pătrat“, a completat Nicolae. Conducerea ITC a spus că s-a dispus sistarea livrării către beneficiar a respectivelor semifabricate. „Primăria trebuia să ceară certificatul de calitate, lucru pe care nu l-a făcut“, a acuzat Ion Nicolae. Potrivit acestuia au fost folosite borduri produse de firma Pavcon SRL pe mai multe străzi, printre care strada Ferdinad şi scuarul Mircea cel Bătrân. „Contractul pe care primăria îl are cu această firmă este de câteva sute de mii de lei“, a afirmat Nicolae, fără a da o sumă fixă chiar dacă din poziţia sa de consilier local ar fi avut acces la acest gen de informaţii. Inspectorul şef a mai afirmat că ITC va dispune scoaterea bordurilor existente şi înlocuirea cu unele ce îndeplinesc standardele pe cheltuiala firmei care      le-a livrat.

 „ITC trebuia să verifice de la început“

Mircia Gutău, edilul-şef al municipiului Râmnicu Vâlcea, a aruncat vina înapoi în curtea celor de la Inspectoratul în Construcţii. „ITC trebuia să verifice de la început calitatea materialelor de construcţii. Este responsabilitatea lor să facă acest lucru. Primăria organizează licitaţia şi desemnează un câştigător“, a explicat Gutău. Între timp, montarea bordurilor pe străzile ce au fost reabilitate a fost oprită până la găsirea unei soluţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS