19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţii de zeci de miliarde

Investiţii de zeci de miliarde

Staţie de alimentare cu apă, străzi asfaltate, racordări la reţeaua de gaze sunt câteva dintre lucrările de investiţii care au fost realizate în municipiul Târgu Jiu anul acesta.

GORJ. Primăria Târgu Jiu a investit anul acesta câteva zeci de miliarde de lei vechi în infrastructură. Mai multe străzi din municipiu au fost modernizate, au fost extinse reţelele de gaze sau au fost schimbate cele de apă. Una dintre străzile modernizate este Victoria, unde a fost refăcut asfaltul: „Am atenţionat toate firmele care au reţele de cabluri sau alte lucrări pe străzile din Târgu Jiu să-şi verifice stadiul componentelor din acestea, să-şi înlocuiască tot ce au de înlocuit, pentru că, după ce vom finaliza modernizarea străzii Victoria, nu le mai dăm voie să facă astfel de lucrări. De fiecare dată lasă gropi în asfalt, dar aşa lucrează în acelaşi timp cu noi“, a spus Florin Cârciumaru, edilul-şef al municipiului Târgu Jiu.
Altă investiţie, de 15 miliarde de lei vechi, este podul peste râul Amaradia, care va fi finalizat în această toamnă: „Locuitorii din Romaneşti nu aveau acces la terenurile lor. Am încercat anii trecuţi să rezolvăm problema, prin construirea unei punţi, dar la o viitură a fost spulberată. În locul respectiv, trecerea peste albia Amaradiei se face peste o punte improvizată, foarte îngustă, pe care nu are loc decât un om“, a adăugat primarul Cârciumaru.

Staţie de tratare a apei la Polata

Localitatea componentă Polata va avea o staţie de tratare a apei cu patru puţuri de pompare, racordare la reţeaua de alimentare cu apă şi drum asfaltat. „Din momentul în care vom pune în funcţiune staţia, va fi asigurată cu apă toată zona ce cuprinde Ursaţiul, Pajiştei, până jos în Bârseşti. În prezent, localnicilor de aici li se asigură necesarul de apă din reţeaua de alimentare a oraşului. În acest mod, nu vor mai fi probleme cu debitul de apă“, a spus primarul Florin Cârciumaru. Inaugurarea se va face pe 26 octombrie. „De Sfântul Dumitru vom da în funcţiune staţia. Momentul va însemna şi inaugurarea reţelei de alimentare cu apă şi până atunci vom termina şi asfaltarea“, a precizat primarul.
Până acum s-au cheltuit 12 miliarde de lei vechi, iar pentru anul 2008, tot în Polata, este prevăzută forarea a încă trei puţuri ce vor face parte din staţia de tratare a apei existentă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS