20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu poliţişti şi tineri în spatele blocului

Scandal cu poliţişti şi tineri în spatele blocului

IPJ Dolj a comunicat că un poliţist craiovean, care era în afara serviciului, a intervenit pentru a aplana un scandal, însă s-a ales cu un pumn în figură. Presupusul agresor spune că lucrurile au stat invers, că a fost jucat în picioare de poliţist, atât în apropierea locuinţei acestuia, cât şi în secţia de poliţie.

Conform unui comunicat de presă emis ieri de IPJ Dolj, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi telefonic luni seară, în jurul orei 22.30, de Valentin Paraschiv, de 18 ani, din Craiova, despre faptul că sora sa şi prietenul acesteia au fost agresaţi în spatele blocului în care locuiesc de un grup de tineri. La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliţişti, care a găsit doi tineri imobilizaţi de subcomisarul Dumitru Paraschiv, ofiţer în cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, de Valentin Paraschiv şi de Marian T., prietenul fiicei poliţistului. S-a stabilit că tinerii respectivi sunt Sorin Tuţuleasa, de 19 ani, şi Ion Pasalega, de 23 de ani, ambii din Craiova. De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că aceştia, împreună cu alţi patru tineri craioveni, printre care Marius Poenaru şi Bogdan Lazăr, au mers la blocul în care locuieşte subcomisarul Paraschiv pentru a se răzbuna pe Marian T., de 17 ani, prietenul fiicei sale, cu care Sorin Tuţuleasa avea un conflict mai vechi.

Poliţistul spune că a primit un pumn în figură

Colegii subcomisarului Paraschiv au stabilit în urma cercetărilor că toţi cei şase tineri l-au luat la bătaie pe Marian, iar Valentin Paraschiv a ieşit pentru          a-şi salva „cumnatul“, însă şi el a fost bătut. Din bloc şi-a făcut apariţia şi subcomisarul Paraschiv care, în timp ce încerca să-i potolească pe agresori, a fost lovit de unul dintre ei şi s-a ales cu buza spartă. Poliţiştii au comunicat că ofiţerul nu era în timpul serviciului, purta ţinută civilă în momentul conflictului şi nu s-a prezentat drept poliţist.

Agresorii au devenit victime

De partea cealaltă, Sorin Tuţuleasa spune că lucrurile au fost prezentate pe dos de poliţişti, de fapt, el fiind victima în acel conflict. Băiatul a povestit că luni seară s-a dus la blocul în care locuieşte familia Paraschiv, fiind chemat de Valentin. „Cu fiul poliţistului aveam neînţelegeri mai vechi, în sensul că s-a mai luat de mine. În acea seară m-a chemat, spunând că dacă nu vin mă pândeşte şi mă rupe în bătaie. Eu m-am dus cu maşina cu patru prieteni şi, cum am ajuns la bloc, Valentin s-a repezit la mine. Într-un minut a coborât şi tatăl lui şi m-au luat la bătaie“, a explicat Sorin Tuţuleasa.
Tânărul a mai spus că de frică s-a urcat la volanul maşinii, însă poliţistul s-a urcat lângă el, pe locul din dreapta, i-a luat cheile şi l-a luat la bătaie. Trei dintre prietenii lui au fugit de frică, iar până a sosit echipajul de poliţie a fost bătut cu pumnii şi picioarele de subcomisarul Paraschiv şi de fiul său. Tuţuleasa a spus că bătaia a continuat şi la secţia de poliţie. „După ce au tras obloanele, am fost bătut crunt şi în secţia de poliţie, chiar au rupt un scaun de spatele meu. Nu îmi venea să cred că se întâmplă aşa ceva. Auzisem de bătăi la poliţie, dar nu credeam“, a încheiat Tuţuleasa.  

Cercetări

Tânărul este hotărât să-şi facă dreptate şi s-a prezentat la IML Craiova pentru obţinerea unui certificat medico-legal. Reprezentanţii IPJ Dolj spun că se vor face cercetări în acest caz pentru a se stabili împrejurările în care s-a petrecut altercaţia, dar şi modul în care a acţionat poliţistul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII