10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiaţa din cartierul Progresul, reconstruită

Piaţa din cartierul Progresul, reconstruită

OLT. După refacerea din temelii a Pieţei agroalimentare „Ecaterina Teodoroiu“ din cartierul slătinean Steaua, şi piaţa din cartierul Progresul intră în modernizare. În această perioadă se lucrează la proiect, dorindu-se o piaţă P+1. „În partea de jos vor fi comercianţii de legume-fructe, iar acei ruşi de care ştie toată lumea vor putea să vândă, dacă mai vor, la etaj, după ce îşi vor închiria spaţii“, a declarat primarul Darius Vâlcov.
Şi în piaţa din cartierul Progresul va trebui rezolvată o problemă legată de proprietate, barul care se află la intrarea în piaţă, dinspre blocul G2 al primăriei, fiind în proprietate privată. „După ce facem proiectul de modernizare vom decide şi exproprierea pentru interes public“, a declarat şi Ana Anghel, şefa DADPP.
Aproape de mijlocul lunii septembrie va fi dată în folosinţă şi Piaţa „Ecaterina Teodoroiu“, marţi fiind prima licitaţie pentru spaţiile din noua piaţă. Vor fi scoase spre închiriere în total 38 de spaţii, împărţite pe sectoare: brânzeturi – lactate, carne, produse nealimentare, produse alimentare preambalate, cosmetice, produse în regim angro. Un rând de mese va fi destinat exclusiv producătorilor agricoli cu certificate eliberate de primării, iar alte două rânduri vor fi rezervate societăţilor comerciale care desfac legume şi fructe.
Între timp, Primăria Slatina mai are de rezolvat litigiul pentru o parte din terenul pe care a fost reconstruită piaţa din Steaua, procesul cu foştii proprietari ajungând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce negocierile au eşuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS