14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSimfonie în centrul Craiovei

Simfonie în centrul Craiovei

Ansamblul Ricciotti, o orchestră formată din patruzeci de tineri muzicieni din Olanda, care interpretează live muzică clasică, se află, în perioada 1 – 13 august, în ţara noastră.

Pentru a ajunge la orice public, orchestra interpretează în cele mai neaşteptate locaţii – fabrici părăsite, pieţe şi chiar păduri (a concertat în pădurea tropicală din Surinam). În plus, abordează toate genurile muzicale: clasic, jaz, pop şi muzică mondială. „Pentru fiecare spectacol se alcătuieşte un program, selecţionat dintr-o listă lungă de repertoriu. Nici un concert nu este identic cu altul“, se arată într-un comunicat emis de ansamblu.

Având un repertoriu est-european, membrii Ricciotti susţin concerte în mai multe oraşe din România, fiind asistaţi de soliştii Dessislava Stefanova şi Vasile Nedea (un interpret de ţambal care a părăsit România în 1999). Cu toate că vremea nu a fost favorabilă unui concert stradal, ansamblul Ricciotti a concertat ieri, în Piaţa „Mihai Viteazul“, începând cu ora 12.30, şi în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, începând cu ora 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU