9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPădure distrusă de foc în Hunedoara

Pădure distrusă de foc în Hunedoara

Un incendiu puternic care a izbucnit marţi după-amiază în apropierea rezervaţiei naturale Valea Streiului din judeţul Hunedoara a distrus şapte hectare de plantaţie de molid până ce echipele de intervenţie au reuşit să localizeze focul şi să-l stingă. Aproape 100 de persoane au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, însă intervenţia a fost extrem de dificilă, deoarece nu s-a putut urca cu autospecialele, iar focul a fost stins doar cu ajutorul lopeţilor sau al altor unelte.
Comandantul detaşamentului de pompieri militari din Petroşani, Adrian Avram, a spus că intervenţia a durat până la miezul nopţii, adică aproximativ nouă ore, iar focul a mistuit molizi care aveau o vechime între 15 şi 25 de ani. „Din primele date rezultă că vinovaţi de producerea incendiului sunt culegătorii de fructe de pădure şi ciuperci, care au făcut foc şi  l-au lăsat nesupravegheat“, a declarat Avram.
Potrivit pompierilor, dacă nu se intervenea la timp, focul risca să ajungă în rezervaţia naturală Valea Streiului, iar pagubele ar fi fost mult mai importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS