20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu luat foc gunoaiele de la Mofleni

Au luat foc gunoaiele de la Mofleni

Un incendiu a izbucnit ieri, la prânz, la Mofleni, lângă Craiova, în zona vechii gropi de gunoi. Focul a cuprins terenul viran din spatele Aleii Abatorului I, teren acoperit cu vegetaţie uscată şi resturi menajere. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a trimis imediat la Mofleni o autospecială de la Secţia Craiova. Maşina a ajuns la faţa locului în jurul orei 13.00, când flăcările se aflau la aproximativ 70-80 de metri de ultimele case ale străzii, împinse de un vânt uşor, iar un fum înecăcios învăluise zona.
Conform declaraţiilor localnicilor, fumul era vizibil încă de la orele dimineţii, însă pompierii au fost alertaţi abia câteva ore mai târziu. „Am văzut fumul şi apoi focul, după ce s-a apropiat de noi, că bate vântul şi putea lua casa foc. Am sunat la pompieri şi eu, şi mai mulţi vecini“, a declarat Florin Horvat, de 16 ani, din Mofleni. Tânărul locuieşte într-una din casele de pe Aleea Abatorului, probabil printre primele care ar fi fost cuprinse de flăcări, dată fiind direcţia de propagare a focului. Intervenţia pompierilor a stopat incendiul înainte de a provoca pagube materiale.
În această perioadă, ISU Dolj este asaltat de sesizări de incendiu. Conform lui Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al inspectoratului, ieri, în mai puţin de o oră, pompierii au primit două apeluri care semnalau că la Melineşti şi Maglavit luase foc vegetaţia uscată. „Avertizăm populaţia să nu arunce la întâmplare ţigările aprinse şi să supravegheze focurile deschise. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, pericolul de incendiu este foarte mare“, a declarat Cocoşilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS