Bătălia pentru prefectură are iz imobiliar

Autori


Terenurile din jurul Craiovei sunt miza pentru funcţia de prefect. Cel puţin aceasta este părerea senatorului Radu Berceanu, care a declarat ieri că singura modalitate de schimbare a prefecţilor PD este o notă proastă primită în urma controalelor de la Bucureşti.

Zvonurile apărute după scoaterea de la guvernare a democraţilor au dat ca sigură înlocuirea prefecţilor proveniţi din PD şi a directorilor de instituţii deconcentrate propulsaţi în funcţii de democraţi cu liberali sau specialişti manevraţi din umbră de PSD. Liderul pedist Radu Berceanu a declarat ieri că în cazul în care guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu va decide schimbarea prefecţilor proveniţi din PD, toate eforturile făcute pentru separarea funcţiei prefecturale de politică vor fi irosite, iar românii, ca şi oficialii de la Bruxelles, vor percepe acest lucru ca pe o „păcăleală“. Berceanu a declarat că interesele în jurul celei mai înalte funcţii administrative din judeţ sunt numai unele de natură imobiliară, miza pentru post în Dolj fiind terenurile din jurul Craiovei.

Berceanu a făcut ieri precizarea că şi alţi directori pedişti ar putea urma exemplul democratului Ştefan Stoica, care şi-a dat demisia din funcţia de director de la Direcţia Apelor Jiu. „Se va vedea că şi acest lucru a fost un fel de păcăleală. E păcat, dar eu înţeleg că sunt foarte multe interese în legătură cu terenurile în zona prefecturii şi, până la urmă, asta e. În legătură cu alte persoane în anumite funcţii, Stoica deja şi-a dat demisia. Dacă se va pune problema, şi alţii propuşi de PD o să plece. Să dea Dumnezeu să pună nişte specialişti mai buni“, a spus Berceanu.

Soluţia de dat jos prefecţi: controlul


Liderul pedist a mers mai departe cu acuzaţiile sale şi a nominalizat persoana direct interesată de funcţia de prefect, dar şi de terenuri. Berceanu a declarat că fostul subprefect Ion Groza, preşedintele PNL Craiova, a fost împiedicat de prefect să preia anumite terenuri şi că, dacă se doreşte demiterea prefectului Giugea, modalitatea cea mai probabilă de a face acest lucru este un control în urma căruia prefectul de Dolj va fi găsit cu nereguli. „Cred că sunt nişte interese ale domnului Groza pentru terenuri din Craiova şi din jurul Craiovei. E foarte nemulţumit că a fost împiedicat de domnul prefect să facă nişte lucruri. Dacă e să-mi imaginez o motivaţie pentru a se pune alt om, numai aici e o problemă. Probabil acum va veni o comisie care va găsi ceva foarte rău“, a spus Berceanu.

Groza: „Berceanu minte“

Acuzaţiile lui Berceanu au fost respinse categoric de liberalul Ion Groza, care l-a făcut pe democrat mincinos. Groza a precizat că a preluat recent un teren la marginea Craiovei, dar achiziţia s-a făcut în schimbul a 800.000 de euro. „Schimbarea prefectului PD se face pentru că s-a schimbat guvernul. Cât timp am fost eu subprefect nu s-a retrocedat nici un teren din localităţile din jurul Craiovei, deşi în programul de guvernare scrie că trebuie să fie retrocedate. Berceanu minte, dacă are fapte concrete să dovedească. Eu mi-am cumpărat teren cu acte în regulă la Metro cu 800.000 de euro, nu am luat nimic cu japca“, a spus Groza.Comenteaza acum

2 Comentarii

 1. ariadna said:

  De unde a avut groza 800.000 de € din salariu lui ? Asta sa o spuna lu mutu, toti sunt la fel,mai plecati dracului odata sa vina cei tineri care au alte conceptii nu ca voi COMUNISTILOR.

 2. Dan Rotariu said:

  Întotdeauna mi-au displacut femeile care isi pierd feminitatea fiind atatate de politica peste limita acceptabilului.
  Leg i socialiste dinainte de 1989 iti interziceau sa detii 2 imobile (apt.) sub orice forma – chirie sau proprietate – si la o delapidare de peste un milion lei erai condamnat la moarte, afacerile de orice fel erau cu desavarsire interzise, chiar micul ciubuc facut de chelneri era pedepsit penal.
  Daca autoarea mesajului 2 imi dovedeste ca fostul sub-prefect este macar socialsit (caci pana la comunist e cale lunga …) prin actiunile dumnealui o felicit. Deocamadata folosirea titulaturii de comunist in ceea ce il priveste e prea departe de adevar.
  A fi comunist inseamna cu totul altceva decat definirea prin balmajelile unui fost comunist in Parlament care nu doreste decat sprijinul politic al fostilor oligarhi sau a copiilor acestora care au avut de suferit prin pierderea privilegiilor si averilor prin instaurarea socialismului in Romania.

Alte stiri

15 aprilie 2019

Voleibaliștii Craiovei înfruntă Dinamo

După meciul nebun cu CSM București, câștigat cu 3-2 după ce gazdele conduceau cu 2-0 la seturi, formația masculină de volei SCM „U“ Craiova înfruntă astăzi un nou adversar incomod, pe Dinamo București. Disputa are loc de la ora 18.00,

Sumarul ediției de miercuri, 18 iulie 2007

Actualitate

» Compania Naţională Poşta Română îşi bate joc de clienţi
» Senatul american s-a opus retragerii trupelor din Irak
» Scurte ştiri
» Câmpurile ard şi aleşii se joacă de-a strategia
» Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea pensiilor
» Căldură mare, mon cher!

Local

» Nor toxic în apropierea României
» Martora-cheie, internată la Neuropsihiatrie
» Incendiu în pădurea Bratovoieşti
» Incendiu la Mina Husnicioara
» Preşedintele întreabă una, guvernul răspunde alta
» Bătălia pentru prefectură are iz imobiliar
» Ştrandul Ocniţa a fost închis
» Scurte ştiri
» Interpret de muzică populară lovit de maşină la Balş
» AVIOANE Craiova, la loc comanda
» Bolnavii suferă de căldură în saloane
» Bilete de tratament
» Cinci firme verificate de ITM
» Accident rutier la Podul Olt
» Ţeapă cu cecuri fără acoperire
» Învăţătoare eliminată din examen pentru copiat
» Scurte ştiri

Dolj

» Scurte ştiri
» Energia, măsurată diferit pentru ţărani şi băieţii deştepţi

Gorj

» Cabinete medicale din Motru rămase fără apă
» Violator căutat în două ţări
» Scurte ştiri
» S-a înfiinţat Liga Scriitorilor din România
» Centre internaţionale Brâncuşi, în Austria şi Monaco
» Vacanţă de vară la Costineşti
» Restricţii pe drumurile din Gorj din cauza caniculei

Sport

» Colţul microbistului
» Asociere GP- Armata?
» Bondrea aşteaptă întăriri
» Sava la Spartacus
» Pandurii şi-au negociat salariile
» Repetiţie cu FC Caracal

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Energie electrică
» Utile Craiova
» Un sfert de secol de viruşi
» Bancul zilei
» IA TE UITĂ
» Pisica Chausie este foarte afectuoasă
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Bijuterii inspirate de natură

Opinii

» Ford la Craiova
» Căpitanul vrea titlul

Top