19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClanul Piele se reuneşte după gratii

Clanul Piele se reuneşte după gratii

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins recursul formulat de cei cinci membri ai clanului Piele de a fi cercetaţi în stare de libertate. Magistraţii au dispus şi introducerea în arest a ultimilor doi lăsaţi în libertate de  Tribunalul Vâlcea.

Clanul de interlopi din Râmnicu Vâlcea, condus de Dumitru Iordache, se reuneşte în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins recursul formulat de apărătorii celor cinci bărbaţi arestaţi, prin care se cerea anularea încheierii numărul 43 din 9 iulie 2007 în dosarul 2738/90/2007, pronunţată de Tribunalul Vâlcea, şi cercetarea acestora în stare de libertate.
Luni seară, cinci dintre cei şapte reţinuţi prin ordonanţă de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Vâlcea au fost introduşi în arestul IPJ pentru o perioadă de 29 de zile. Dumitru Jugănaru, liderul grupării de la Râmnicu Vâlcea,  alţi patru „locotenenţi“ au atacat decizia judecătorului la instanţa superioară din Piteşti, recursul acestora fiind respins. Magistraţii argeşeni au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile şi a lui Constantin Lăzăroiu şi Dumitru Dobrin, ca soluţie dată la recursul procurorilor DIICOT împotriva soluţiei de cercetare în stare de libertate, pronunţată de către tribunal în cazul celor doi. „Mandatele de arestare emise de instanţă au fost puse în executare joi seară, în prezent Lăzăroiu şi Dobrin aflându-se în arestul IPJ“, a declarat Camelia Diaconu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Restituiri ilegale de TVA în cuantumuri imense

Pe lângă acuzaţiile de şantaj, fraudă electronică şi cămătărie, membrii clanului Piele mai sunt suspectaţi de procurori că ar fi obţinut în mod ilegal o restituire de TVA în sumă de 3,5 – 4 miliarde de lei prin falsificarea unor documente fiscale şi înregistrări contabile în cadrul firmei SC Adi şi Antonio SRL, agent economic care, potrivit anchetatorilor, se constituia drept paravan pentru operaţiuni de spălare de bani. „De asemenea, Iordache Dumitru, împreună cu Jugănaru Ion şi alte persoane din cadrul firmei, a elaborat un circuit al facturilor false, în sensul că acestea reflectă operaţiuni comerciale nereale prin care sunt spălate sume de bani şi aduc profituri societăţii“, se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT. Procurorii de la Crimă Organizată afirmă că prin ingineriile financiare ale eşalonului I al grupului Piele s-a încercat acoperirea legală a sumelor şi bunurilor obţinute prin şantaj şi cămătărie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS