9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOmorât în somn de soţie

Omorât în somn de soţie

O femeie din satul Albeşti – Dolj şi-a ucis soţul în timp ce acesta dormea. Femeia, cunoscută ca având afecţiuni psihice, a fost reţinută de autorităţi.

Un bărbat din satul Albeşti, comuna Şimnicu de Sus, a fost găsit mort sâmbătă, 7 iulie, în propria locuinţă. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a fost sesizat despre faptul că un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dolj a găsit cadavrul lui Horia Cuteanu, de 42 de ani. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Din cercetările efectuate, s-a constatat că, în timp ce Horia Cuteanu dormea într-o cameră a locuinţei sale, soţia sa, Georgeta Aurora, de 40 de ani, l-a lovit de mai multe ori în zona capului cu un corp contondent şi i-a secţionat laringele cu un obiect tăietor, provocându-i moartea. Procurorul criminalist a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, urmând ca aceasta să fie prezentată Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă.

Firul poveştii

Nu există, deocamdată, nici o explicaţie pentru ce s-a întâmplat. Cumnata victimei a declarat despre Horia Cuteanu că „era un om foarte muncitor, foarte conştiincios“.

În aceeaşi casă, în acel moment, dormeau şi cei doi copii ai soţilor Cuteanu. Georgeta Cuteanu şi-a lovit soţul cu un ciocan în cap, de mai multe ori, după care i-a tăiat gâtul. „Lucra la combinat. Venise să se odihnească. Să îi iei gâtul omului, aşa ceva n-am mai pomenit! A spălat cuţitul şi l-a ascuns după casă“, a povestit Dumitra Dan, o vecină. Georgeta Cuteanu a strigat apoi un vecin, rugându-l să telefoneze la salvare, pentru că se simţea rău. Cadavrul soţului ei a fost descoperit în momentul în care echipajul ambulanţei a ajuns la faţa locului. Medicii de pe ambulanţă au constatat decesul şi au informat poliţia.

„Poliţiştii l-au descoperit pe bărbat decedat, cu leziuni grave în jurul gâtului“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. După efectuarea primelor cercetări, femeia a fost reţinută la postul de poliţie din comuna Şimnicu de Sus, iar bărbatul a fost transportat la morgă. Georgeta Cuteanu era cunoscută ca suferind de afecţiuni psihice. „Nu ştim ce s-a întâmplat. Am auzit că i-a tăiat gâtul. Ea are probleme cu capul. Poate a avut o cădere“, a spus Titina Lazăr, o vecină. Ieri, Georgeta-Aurora Cuteanu a fost prezentată Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS