20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMuncitorii STAR GLASS încă aşteaptă salariile

Muncitorii STAR GLASS încă aşteaptă salariile

GORJ. Salariaţii SC STAR GLASS Târgu Jiu nu au mai încasat vreun ban din salariile restante. Aproape 200 de sticlari au fost trimişi acasă în urmă cu o lună, după ce cuptorul unde lucrau a fost închis. Alţi 200 de salariaţi de la secţiile de finisare, menţinuţi în fabrică, au încasat o parte din lefurile restante.
Întrucât conducerea fabricii a intrat în incapacitatea de a-şi mai achita datoriile către furnizori şi către bugetul de stat, adică peste 30 de miliarde de lei vechi, unitatea a intrat în faliment. Grigore Cazacu, liderul sindicatului STAR GLASS, a declarat că, dacă muncitorii de la finisare au mai primit ceva bani, cei trimişi acasă încă nu au văzut salariile pe luna martie şi aprilie.
„Nu se respectă protocolul încheiat după greva pe care am făcut-o acum o lună şi nu ştim ce să mai credem. Vor să îi trimită pe toţi în şomaj şi nu acasă, la dispoziţia fabricii, cu plata a 75% din leafă, aşa cum s-a convenit pentru toată lumea. Deocamdată, suntem în reorganizare judiciară şi aşteptăm un plan de redresare din partea conducerii. La cuptorul de sticlă nou nu au mai făcut nimic, aşa cum au promis. Dacă se ţineau de cuvânt ar fi trebuit să fie pus în funcţiune, dar nu s-a mai întâmplat acest lucru“, a precizat Grigore Cazacu, liderul de sindicat al muncitorilor din SC STAR GLASS Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS