14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandatul Gabrielei Ene se decide azi

Mandatul Gabrielei Ene se decide azi

Postul de consilier local al Gabrielei Ene este serios ameninţat de demisia sa din PNL. Colegii de consiliu vor decide astăzi dacă fosta liberală va rămâne în forul decizional, de data asta pe un post de independent.

 

La şedinţa de consiliu local programată azi se va decide soarta Gabrielei Ene, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea şi ales local în cadrul CL Râmnicu Vâlcea. Ene şi-a pierdut sprijinul politic din partea PNL după ce a demisionat din rândurile partidului la o zi după controversata şedinţă de la sfârşitul lui mai. Plasată la ultimul punct de pe ordinea de zi, chestiunea mandatului consilierului, acum independent, va fi discutată de ceilalţi aleşi, care vor decide dacă rămânerea Gabrielei Ene în cadrul forului decizional din Râmnic este acceptabilă. Aceasta şi-a manifestat dorinţa de a rămâne pe fotoliul de consilier de pe o poziţie independentă chiar dacă iniţial declarase că va demisiona şi din CL o dată cu plecarea din partid.

Cu sprijinul declarat al primarului Mircia Gutău, Ene are şanse să ducă mandatul la capăt, numai dacă edilul va reuşi să atragă voturile celor din PSD şi PRM. Plecarea fostei liberale din rândurile partidului care a propulsat-o e strâns legată de primarul Gutău, de aici şi sprijinul pe care acesta i-l acordă. La şedinţa din mai a forului decizional, Gabriela Ene a fost singura care a votat mai multe puncte propuse pe ordinea de zi de primar, proiecte pe care liberalii nu le agreau şi nici nu doreau să le vadă trecute de vot. În zilele următoare, consilierului i s-a cerut demisia de către Emilian Frâncu, preşedintele filialei judeţene a PNL, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. Urma ca în întâlnirea de luna aceasta a aleşilor să se constate retragerea sprijinului politic şi, de asemenea, demisia din rândurile partidului a adjunctei de la învăţământ. Situaţia însă a luat altă turnură, rămânând de văzut care va fi mişcarea liberalilor în timpul şedinţei.

 

PUZ-ul Continente îi ameninţă fotoliul

 

Printre proiectele propuse pe ordinea de zi a şedinţei de luna trecută cărora Gabriela Ene le-a dat vot pozitiv a fost şi Planul Urbanistic Zonal al societăţii Continente, firmă la care Mircia Gutău este coacţionar. Ene a votat aşadar diferit faţă de colegii de partid şi acest lucru i-a pecetluit şi soarta în cadrul PNL Vâlcea. Acum, edilul-şef îi sprijină poziţia introducând pe ordinea de zi a şedinţei de azi şi discuţii cu privire la mandatul acesteia. „Eu am un respect deosebit pentru ceea ce a făcut în învăţământul vâlcean. Doamnei Ene i s-a reproşat că are o colaborare prea bună cu mine. Vă spun totuşi că fără o colaborare între primărie şi factorii de decizie de la nivelul inspectoratului nu s-ar fi putut face nimic în Râmnic“, a afirmat Mircia Gutău. Neoficial, poziţia consilierului de a sprijini proiectele primarului, inclusiv PUZ-ul Continente, ar fi venit ca o compensaţie pentru sponsorizările pe care executivul le face către şcolile din Râmnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS