17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoamnele de vârsta a doua - la vânătoare de puştani

Doamnele de vârsta a doua – la vânătoare de puştani

În ultima perioadă, doamnele trecute binişor de prima tinereţe preferă să-şi concentreze atenţia pe tineri, care, din câte se pare, reuşesc în măsură mult mai mare să le satisfacă toate capriciile.

Dacă într-o vreme în special bărbaţii erau afectaţi de criza vârstei a doua, punând mereu ochii pe tinerele nebunatice, acum roata s-a întors şi a venit vremea doamnelor să treacă la atac. Numele lor e „cougars“ (cuguari, pume), iar această poreclă este rezervată femeilor mature care îşi caută parteneri mult mai tineri decât ele, nu doar din raţiuni sexuale, ci şi din motive sentimentale. Această tendinţă şi-a făcut simţită prezenţa mai ales în ultimii ani, o dată cu avansarea socială a femeilor, mai ales în câmpul muncii. Subiectul a stârnit interesul mijloacelor de informare în masă, care dedică spaţii largi acestei teme. Amy Kean, o specialistă în relaţiile sentimentale, într-un interviu acordat postului CBS a declarat: „Dintotdeauna femeile sunt judecate pe baza frumuseţii şi tinereţii lor, în timp ce bărbaţii erau judecaţi în funcţie de posibilităţile lor de a avea grijă de familie. Astăzi însă, există femei care au cariere de vis şi pot foarte bine să se întreţină singure. Nu mai au atâta nevoie de bărbaţi ca altă dată“.

 

„Boală“ marca Hollywood

 

Fenomenul le-a afectat şi pe vedetele din Cetatea Filmului, tot mai multe dive trecute de prima tinereţe alegându-şi parteneri tineri. Tonul a fost dat de splendida Demi Moore care, la cei 44 de ani ai săi, a reuşit să pună mâna pe unul dintre cei mai curtaţi bărbaţi de la Hollywood, actorul Ashton Kutcher, care are 29 de ani. Nu s-a lăsat mai prejos nici laureata premiului Oscar Halle Berry care, deşi are 40 de ani şi două divorţuri la activ, îl are alături pe fotomodelul Gabriel Aubry, de 31 de ani. Sau sexagenara Susan Sarandon, care de 20 de ani are o relaţie cu Tim Robbins, cu 12 ani mai tânăr. Lista este continuată de Madonna (48 de ani), căsătorită cu Guy Ritchie (38 de ani), sau Kim Cattrall, senzuala Samantha Jones din „Sex and the City“, care la cei 50 de ani ai săi are o relaţie cu canadianul Alan Wyse, de 28 de ani. Nu trebuie omisă de pe listă nici simpatica Monica din serialul „Prietenii tăi“ (Courtney Cox), care s-a căsătorit cu David Arquette, cu 11 ani mai tânăr. În opinia tuturor acestor dive, bărbaţii de vârsta lor nu merită prea multă atenţie, fiind consideraţi „prea bătrâni şi demodaţi“. Chiar şi Gina Lollobrigida, care are 80 de ani, a preferat să îşi petreacă bătrâneţea alături de spaniolul Javier Rigau Rafols, de 45 de ani. Referindu-se la relaţia sa cu mult mai tânărul Wyse, nonconformista Catrall a declarat: „Curând, Alan va împlini 29 de ani. Ca să fiu sinceră, sunt puţin ruşinată de această situaţie, pentru că este o poveste atât de asemănătoare cu o idilă pe care a trăit-o şi Samantha. Nu consider că dacă ai un partener mai tânăr eşti la modă. Nu este ca şi cum ai avea un câine“.

 

Femeile „cougar“ cuceresc lumea

 

Această modă socială este atât de cunoscută încât o scriitoare canadiană, Valerie Gibson, a scris chiar şi o carte pe această temă, jumătate sociologie, jumătate frivolitate, cu titlul „Cougars: A guide for older women dating younger men“ (Cuguari: un ghid pentru femeile mature care se întâlnesc cu tineri). Autoarea încearcă aici să explice atractivitatea acestora: „Femeile-cuguar sunt foarte sofisticate, foarte atractive, foarte senzuale şi deţin controlul asupra propriei vieţi. Sunt pline de energie şi nu dau doi bani pe bărbaţii de vârsta lor. Ele ştiu cum să se menţină în formă şi cum să se îngrijească, au succes şi sunt independente, iar asta place foarte multe tinerilor“.

În curând, va fi lansat pe piaţă şi un film intitulat „Cougar Club“, cu Faye Dunaway, Carrie Fisher şi Izabella Scorupco (fostă fată Bond) în roluri principale, care prezintă povestea unui grup de femei trecute de prima tinereţe, dezamăgite de căsătoria cu primii parteneri.

În opinia lui Kean, aceasta este o tendinţă destinată să se dezvolte tot mai mult pe viitor: „Femeile nu au nici cea mai mică intenţie să se întoarcă la rolurile lor din trecut. Acum îşi permit să facă tot ce vor şi chiar venise timpul să reacţioneze. Bărbaţii fac asta de o groază de timp“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS