9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJecmăniţi cu jetonul

Jecmăniţi cu jetonul

Clienţii Pieţei Centrale din Craiova riscă să rămână fără 400.000 de lei vechi în buzunar dacă pierd jetonul de intrare în parcarea din incintă. Micuţele jetoane au implantate în ele microcipuri care citesc timpii de parcare pentru maşinile clienţilor.

Clienţii care îşi fac cumpărăturile în Piaţa Centrală din Craiova şi vor să-şi lase maşinile în parcările din incintă trebuie să fie foarte atenţi la jetoanele pentru parcometre, pe care le primesc la intrare. În caz că le pierd, riscă să le plătească, iar unul costă peste 400.000 de lei vechi. Asta, deşi o oră de staţionare în parcările din piaţă este taxată cu doar 10.000 de lei vechi. „Percepem această taxă pentru că atât costă jetoanele. Dacă atât mi le-a facturat firma Polystart, cea care s-a ocupat de securizarea pieţei, eu ce să fac?
La început, nu ceream nici un ban pe ele, dar după ce au fost pierdute vreo 20 de bucăţi, am luat măsuri. În acest ritm, riscam să rămânem fără jetoane. Şoferii spun că le-au pus în bord şi că le-au scăpat prin maşină“, a declarat Gheorghe Călinoiu, directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Craiova.
La rândul său, Robert Rausch, reprezentantul Polystart, a afirmat: „Am importat sistemul din Italia. Este adevărat, jetoanele sunt destul de scumpe, dar costă atât pentru că au încorporate în ele microcipuri“. Un asemenea jeton poate indica, prin citirea de către un aparat special, cât timp a stat clientul în piaţă şi cât are de plătit. Interesant ar fi de aflat de la ce firmă îşi procură Polystart sistemele, pentru că unii clienţi ne-au spus că în alte localităţi pierderea unui astfel de jeton se taxează cu doar 200.000 de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS