20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii s-au luptat cu arşiţa şi cu matematica

Elevii s-au luptat cu arşiţa şi cu matematica

La cea de-a doua probă a testelor naţionale s-au prezentat peste 4.000 de elevi gorjeni. Multora dintre ei subiectele li s-au părut accesibile, dar căldura de afară i-a chinuit mult mai mult decât stresul examenelor.

GORJ. Din cei 4.341 de elevi gorjeni, absolvenţi ai claselor a VIII-a, la cea de-a doua probă a testelor naţionale s-au prezentat 4.303. La nivelul judeţului Gorj nu au fost înregistrate probleme, testele naţionale desfăşurându-se în linişte şi ordine. Singura problemă care
le-a dat bătăi de cap elevilor a fost temperatura ridicată: „Am luat sticla cu apă în sală, a fost foarte cald. Subiectele nu au fost foarte grele, am putut să le abordez pe toate. Cred că voi lua o notă destul de mare“, a spus unul dintre elevii care au susţinut examenul la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu“ din municipiul Târgu Jiu. „O să iau peste nouă, dar am şi învăţat mult. Mi-era cam frică de matematică, însă a fost bine. Nu ştiam cum să termin mai repede, muream de cald“, a povestit Sergiu Andrei, elev din comuna Drăguţeşti.

„Am stat să-i aşteptăm pe copii la umbra copacilor“

Plini de emoţii, foarte mulţi părinţi ai elevilor care au susţinut proba la matematică şi-au aşteptat odraslele la umbra copacilor din faţa unităţilor şcolare. La prânz, în municipiul Târgu Jiu au fost înregistrate 31 de grade Celsius. „A fost cald şi de dimineaţă. Am luat apă la noi şi le-am spus copiilor să bea apă, ca să nu le fie rău. I-am aşteptat la umbra copacilor, am mai fost să bem un suc la un bar. Aşa au trecut orele, dar emoţiile au fost mari“, a spus Maria Şerban. „Am învăţat cu el, adică l-am ajutat să facă probleme şi exerciţii. La matematică am avut cele mai mari emoţii. Şi copilului, şi mie ni se pare grea matematica. Acum vom aştepta să vedem rezulatele. A fost cald şi am mai mers să mă plimb, nu am putut să stau numai într-un loc“, a afirmat Ioana Popescu, din Târgu Jiu.

Trei centre cu prezenţă 100%

În judeţul Gorj, şi la proba la matematică a fost înregistrată o prezenţă foarte bună. Au absentat doar 38 de elvi, iar la trei centre de evaluare a fost înregistrată o prezenţă de 100%.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS