9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManagerul Spitalului Judeţean, amendat

Managerul Spitalului Judeţean, amendat

Mihai Niţă, managerul Spitalului Judeţean Sltatina, a fost sancţionat săptămâna trecută, după ce Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu a constatat că autorizaţia pentru crematoriu este încălcată. „Spitalul Judeţean nu a monitorizat emisiile de poluanţi rezultaţi din incinerarea deşeurilor medicale. Unitatea a fost sancţionată cu avertisment“, a declarat comisarul-şef Florin Homorean. Potrivit documentului de reglementare, monitorizarea emisiilor trebuie făcută lunar.
Locuitorii din zona spitalului s-au plâns de poluarea produsă de incinerator, inclusiv în scris, la autorităţile de mediu. Acesta pare să fie şi motivul pentru care Garda a emis o notificare de suspendare a autorizaţiei incineratorului. Potrivit capitolului de mediu din Tratatul de Aderare la UE, crematoriul Spitalului Judeţean urmează să fie închis în 2008. Iar notificarea spitalului pentru suspendarea autorizaţiei se face cu acordarea unui termen de şase luni pentru remedierea situaţiei…
Cea de-a doua sancţiune aplicată managerului constă într-o amendă de 2.000 de lei. Deşeurile de la modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe au fost depozitate în incinta spitalului, în condiţii necorespunzătoare. Potrivit şefului comisariatului, controlul a fost făcut vineri, în baza unei sesizări în care se arăta că gunoaiele medicale ar fi fost amestecate cu cele din construcţii prin curtea spitalului.
„Comisarii au constatat că nu erau gunoaie medicale amestecate cu gresie, faianţă şi cărămizi, ci doar deşeuri depozitate direct pe sol. Managerul a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei pentru nerespectarea regimului deşeurilor“, a declarat Florin Homorean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS