19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColţul gospodinei

Colţul gospodinei

Plan săptămânal

Analizaţi-vă programul şi încercaţi să vă planificaţi timpul pe care îl veţi avea la dispoziţie pentru prepararea cinei în fiecare seară.
Rezervaţi-vă în fiecare week-end 15 minute pentru planificarea fiecărei cine, căutaţi reţetele necesare şi asiguraţi-vă că aveţi în casă tot ce vă trebuie pentru gătit.
Lipiţi pe uşa frigiderului reţetele sau o listă cu meniul fiecărei zile, pentru ca toţi cei dragi să ştie ce anume le pregătiţi peste săptămână.
Puneţi în punguţe la congelator legume tăiate, pe care să le folosiţi în meniurile săptămânii viitoare. Veţi economisi timp atunci când vă veţi apuca de gătit, o dată ce veţi avea la îndemână aceste punguţe. Nu uitaţi să lipiţi pe fiecare punguţă cantitatea existentă în ea! Pentru că sunt obiecte de dimensiuni mici, se vor decongela rapid şi vă va fi uşor să le folosiţi.
Puteţi chiar să pregătiţi un pachet cu un amestec de legume (ceapă, fasole, mazăre, morcovi, ardei), pe care să îl folosiţi pentru prepararea unor salate sau a pastelor.
Puteţi face pacheţele şi cu resturile de legume de la mese, în loc să le aruncaţi.
Gătiţi în week-end-uri şi preparaţi cât mai multe mâncăruri care se păstrează bine la congelator.
Dacă aveţi timp liber în week-end-uri, folosiţi-vă de acest lucru pentru a găti mâncăruri care necesită mult timp de preparare. În acest fel, vă veţi elibera programul şi veţi sta cât mai departe de bucătărie!
Gătiţi orez, paste sau cereale pe care le puteţi folosi foarte uşor la salate sau alte mâncăruri. Orezul necesită mult timp de preparare şi, de aceea, e ideal să vă ocupaţi din timp de el. Fripturile, de asemenea, vă vor consuma mult timp, dar resturile pot deveni baza altor meniuri, cum ar fi supe, salate şi sandvişuri.
Asiguraţi-vă că bucătăria dumneavoastră este curată.
Veţi economisi timp dacă veţi avea la îndemână ustensilele şi vasele potrivite şi curate.
Citiţi reţeta cu atenţie de două ori înainte să vă apucaţi de gătit.
După ce aţi citit reţeta, aşezaţi pe masă toate ingredientele şi ustensilele. Apoi plănuiţi „atacul“:
• Dacă aveţi nevoie, la un moment dat, pe parcursul reţetei, de apă fiartă, puneţi-o la fiert de la început.
• Preîncălziţi cuptorul sau pregătiţi grill-ul dacă veţi avea nevoie de ele.
• Planificaţi-vă şi celelalte sarcini, astfel încât totul să fie gata în acelaşi timp. Spre exemplu, dacă în cinci minute trebuie să luaţi cratiţa de pe foc, folosiţi-vă de acest timp pentru a pregăti o salată sau pentru a aranja masa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS