17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMaria Băndoiu, domnişoara Maria Băndoiu, domnişoara

Maria Băndoiu, domnişoara Maria Băndoiu, domnişoara

A participat la numeroase concursuri şi festivaluri şi, de cele mai multe ori, s-a întors acasă victorioasă. Are doar 15 ani, dar este considerată „cea mai profundă voce de la Maria Apostol încoace“.

Un chip luminos de copil pasionat de muzică, o fiinţă care îşi doreşte să reuşească în viaţă. Vocea ei lasă urme în sufletul ascultătorilor. „Maria Beatrice Băndoiu este cea mai profundă voce din cântecul gorjean, de la Maria Apostol încoace. Este o pată de culoare în folclorul din acest judeţ. Este un copil care vrea să reuşească în viaţă. Are încrâncenarea unui om hotărât, a unui luptător antic. Este domnişoara cântecului gorjean“, a spus Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, locul unde Maria studiază la clasa de canto-popular. Maria este pregătită de profesoara Emilia Drăgotoiu Nanu, cântăreaţă de muzică populară.

„Mândre-s cântecele noastre“

De curând, Maria s-a întors de la concursul de muzică populară „Mândre-s cântecele noastre“, la care au participat 44 de tineri din toate zonele ţării. Concursul a fost organizat de un post de televiziune din Bucureşti, cu scopul descoperirii tinerelor talente ale muzicii populare, iar fiecare interpret a fost recomandat de un mare artist. Maria Băndoiu a primit recomandarea de la Mariana Ionescu Căpitănescu, celebră artistă din judeţul Gorj. Maria a impresionat publicul şi juriul din prima clipă.
„Am avut emoţii, am ştiut că la acel concurs au participat foarte mulţi concurenţi buni“, a spus Maria Băndoiu.
„Fetiţa aceasta munceşte pentru că vrea să facă lucrurile bine. Iubeşte muzica populară. Este la Şcoala Populară de Artă de patru ani şi are har de la Dumnezeu şi şansa de a reuşi în viaţă“, a spus Emilia Drăgotoiu Nanu, profesoara care o pregăteşte pe Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS