17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrecere de pietoni... prin gard

Trecere de pietoni… prin gard

După ce am scăpat de „problema“ semnului de „oprirea interzisă“ într-o staţie de autobuz, pe străzile din Craiova şi-a făcut loc de curând altă „minune“: o trecere de pietoni care duce direct într-un gard viu.

Inedita trecere de pietoni, amplasată de curând, se află pe bulevardul 1 Mai din Craiova, în apropierea Universităţii de Medicină şi Farmacie. După cum se vede în fotografie, pietonii au de sărit un gard viu dacă vor să ajungă pe trotuar. La aproximativ un metru este şi o trecere prin gardul viu, însă neamenajată şi destul de îngustă. Responsabilii pentru gafa trecerii de pietoni se scuză şi spun că problema s-a rezolvat deja. „Noi suntem cei care dăm acordul pentru aceste marcaje, însă de amplasarea lor se ocupă primăria. Ei ar fi trebuit să amenajeze căile de acces sau să o mute câţiva metri dacă accesul nu era posibil“, a explicat subcomisar Florin Cristea, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.
Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că problema s-a rezolvat, încă de ieri pietonii putând circula normal. „Marcajul a fost făcut acum o săptămână, însă nu s-a putut scoate gardul viu imediat, pentru că trebuia plantat în altă locaţie, care nu era încă amenajată. Am înţeles că s-a rezolvat problema şi se circulă normal“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

Indicatoare buclucaşe

Anul trecut, GdS a semnalat un caz destul de ilar în ceea ce priveşte sistematizarea circulaţiei în Craiova – un indicator „Oprirea interzisă“ amplasat într-o staţie de autobuz de pe strada Calea Bucureşti.
Ca şi în cazul trecerii de pietoni, de amplasarea indicatoarelor se ocupă Primăria Craiova, cu avizul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.
Lucrătorii Direcţiei Tehnice, Investiţii şi Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Craiova au pus atunci această eroare pe seama unui muncitor distrat, care nu a conştientizat că amplasează un semn de „Oprirea interzisă“ deasupra unuia care indică o staţie de autobuz. Tot anul trecut s-a mai semnalat amplasarea aiurea a unor treceri de pietoni chiar lângă staţiile de autobuz de pe strada Caracal. Şoferii erau puşi în situaţia de a se trezi în faţa maşinii cu pietoni care se angajau în grabă în traversare, mascaţi de autobuzul din care tocmai coborâseră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS