20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO fetiţă a făcut stop cardiac în curtea şcolii

O fetiţă a făcut stop cardiac în curtea şcolii

M.T., de nouă ani, elevă în clasa a II-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu, a decedat ieri, în urma unui stop cardiac. Fetiţa se afla în curtea şcolii când i s-a făcut rău.
„Eleva ieşise în pauză când i s-a făcut rău. A fost resuscitată de colegi, şi-a revenit, a încercat să se ridice şi a leşinat din nou. Învăţătoarea a sunat la salvare şi, pentru că aceasta a întârziat, profesorul de serviciu a chemat un taxi şi împreună cu învăţătoarea au dus micuţa la Spitalul Judeţean. Aceasta a fost internată la Secţia ATI“, a precizat  Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a declarat că fetiţa a fost adusă cu stop cardiac şi respirator, în stare foarte gravă: „A fost în moarte clinică, a fost resuscitată, a trecut peste primul stop cardiac, dar până după-amiază a mai făcut două“. Medicii nu au mai putut face nimic pentru micuţă, aceasta decedând ieri.
M.T. făcea parte dintr-o familie dezorganizată şi era crescută de bunica sa. Mama fetiţei a decedat în urmă cu mai mulţi ani, din cauza unei comoţii cerebrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS