9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai bătrân gorjean a împlinit 103 ani

Cel mai bătrân gorjean a împlinit 103 ani

Cel mai bătrân gorjean a împlinit marţi 103 ani. Iancu Duică, din satul Miluta, comuna Borăscu, este născut pe 5 iunie 1904. Bătrânul este lucid şi are o memorie foarte bună. Acesta locuieşte împreună cu una dintre cele două fete pe care le are, Ioana Medragoniu, care are grijă de bătrân. Iancu Duicu a avut o viaţă foarte agitată şi a gustat din plin plăcerile vieţii. A divorţat de trei ori de aceeaşi soţie şi s-a împăcat cu ea tot de atâtea ori. Recunoaşte că i-au plăcut „formidabil“ femeile şi băutura.  
Iancu Duicu a lucrat ca încasator de tramvai în Bucureşti, gardian la penitenciar şi poştaş în mai multe localităţi din ţară. Bătrânul a primit pensie mai mult decât a muncit. Iancu Duică s-a pensionat în anul 1964, după 33 de ani de activitate.
Acum nu prea mai poate să muncească, pentru că este bolnav, dar anul trecut, la vârsta de 102 ani, vecinii spun că mergea la cosit şi la scos de buturi. Iancu Duică este cel mai vârstnic dintre centenarii gorjeni. Floarea Mutulescu, din Târgu Jiu, a împlinit 102 ani, Miron Popescu, din Alimpeşti, are 101 ani, Ecaterina Militaru, din Aninoasa, 101 ani, şi Grigore Horhoianu, din Bălăneşti, a împlinit 100 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS