11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControl veterinar în fermele de păsări

Control veterinar în fermele de păsări

Toate fermele de păsări din judeţ vor fi verificate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt. Reprezentanţii DSVSA vor urmări modul în care sunt respectate condiţiile de biosecuritate în exploataţiile avicole comerciale.
Fermele de păsări care funcţionează în judeţ sunt: AT Grup Impex SRL în Scorniceşti, afectată anul trecut de pseudopesta aviară, dar care şi-a reluat activitatea şi care va primi probabil cea mai multă atenţie, Ital Griprod SRL şi Asani Imp-Exp SRL, ambele din Stoeneşti, Prodan SRL din Vultureşti, Cortina Bioprod SRL din Curtişoara, a lui Valentin Argeşeanu, Veterinar Serv SRL din Grădinari, a lui Ion Bozgă (fost deputat PSD şi şeful Colegiului Medicilor Veterinari), care a avut probleme anul trecut, şi Unilact SRL din Bobiceşti, a lui Ion Carzon (fost şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului). În evidenţele direcţiei, fermele de carantină pentru import, în care erau aduse păsările, ale AT Grup, Cortina şi Asani, au fost închise, fiind în funcţiune fermele pentru păsări ouătoare.
Măsurile de biosecuritate constau în împiedicarea pătrunderii bolilor şi contaminării efectivelor din interior şi pentru răspândirea eventualelor boli.
DSVSA va verifica dacă fermele sunt împrejmuite compact, dacă spaţiile de cazare sunt bine determinate, etanşe şi structurate pe categorii de exploatare, dacă sunt instalate dezinfectoare rutiere şi sunt funcţionale la intrări, dacă fermele au asigurate filtre sanitar-veterinare, dacă se foloseşte echipament de protecţie, există sursă curentă de apă caldă şi rece şi grupuri sanitare.
Fermele trebuie să mai facă dovada că au încheiat contracte cu unităţi de tip Protan pentru ecarisare, că au amenajat spaţii de colectare a apelor uzate şi pentru evacurea dejecţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS