9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Negreţ i-a pierdut mandatul vicelui Urziceanu

Primarul Negreţ i-a pierdut mandatul vicelui Urziceanu

Viceprimarul din Băileşti, Marius Urziceanu, îl acuză pe şeful său din primărie, liberalul Ioan Negreţ, că l-a exclus din consiliul local în mod ilegal.

Viceprimarul municipiului Băileşti, Marius Urziceanu, a fost exclus din PNL la şedinţa Delegaţiei Permanente Judeţene a partidului din 12 mai, acuzat fiind de conducerea formaţiunii politice că a împărţit flori şi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor din Băileşti de 1 Martie pentru PLD. Decizia conducerii partidului a fost comunicată Consiliului Local Băileşti pentru ca în şedinţă consilierii să ia act de încetarea mandatului lui Urziceanu, conform statutului aleşilor locali modificat în 2006 cu prevederea că aceia care nu mai sunt membri ai partidului pe listele căruia au fost aleşi în 2004 îşi pierd mandatul. În cadrul unei conferinţe de presă ţinute la sediul PLD Dolj, cot la cot cu deputatul Horaţiu Buzatu, Urziceanu a susţinut că şedinţa prin care trebuia să se ia act de încetarea mandatului său a fost practic o făcătură, primarul liberal Ioan Negreţ nefăcând altceva decât să citească hotărârea în faţa consilierilor. Viceprimarul a precizat că, în cazul în care hotărârea va primi girul de legalitate din partea juriştilor prefecturii, este hotărât să-şi caute dreptatea în instanţă. “Hotărârea a fost luată de primar şi secretar. Consiliul local adoptă o hotărâre în care ia act de încetarea mandatului. În DEX, a lua act înseamnă a vota, dar în şedinţa de consiliu nu s-a votat nimic. Hotărârea s-a citit, atât, dar consilierii nu au fost lăsaţi să voteze. Dacă prefectura va da aviz de legalitate acestei hotărâri, o să atacăm în justiţie”, a spus Urziceanu. Vicele l-a acuzat pe Negreţ că a înregimentat în PNL oamenii care lucrează în baza Legii nr. 76 la Băileşti şi le ia acestora lunar o cotizaţie de 50.000 de lei, pe care o strânge la primărie.

Excluderea, contestată la Curtea de Onoare a PNL

În calitate de „prieten“, după cum a ţinut să precizeze preşedintele PLD Dolj, Horaţiu Buzatu i-a luat apărarea lui Urziceanu, spunând că liberalii au încălcat statutul PNL prin faptul că nu au aşteptat răspunsul la contestaţia depusă de viceprimar la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL faţă de excluderea sa. „Orice excludere nu este definitivă decât după ce se pronunţă Curtea de Onoare şi Arbitraj a partidului respectiv. Urziceanu a făcut contestaţie, dar nu i-a venit încă răspunsul. Decizia de excludere s-a luat în delegaţia permanentă, unde au fost mai mulţi oameni în prezidiu decât în sală“, a spus Buzatu.

Consilierii din Băileşti au luat act tăcând mâlc

Dacă în privinţa excluderii, primarul din Băileşti a afirmat că a fost statutară, la întâlnire fiind prezenţi 94 de reprezentanţi din teritoriu, despre modul în care consiliul local din municipiu a luat act de încetarea mandatului lui Urziceanu edilul-şef nu a avut prea multe de spus. Negreţ a recunoscut că aleşii din consiliul băileştean nu au votat încetarea mandatului vicelui Urziceanu, ci doar au „constatat“ acest lucru. „Noi nu am făcut hârtii pentru a le face. Am un jurist, pe secretarul primăriei şi nu ne permitem să încălcăm legea. Nu trebuia să se voteze nimic, trebuia doar să se constate încetarea mandatului“, a spus Negreţ. Primarul a negat acuzaţiile vicelui referitoare la cotizaţia de 50.000 de lei vechi aplicată lucrătorilor de la Legea nr. 76.

Buzatu: „Urziceanu ar fi putut ajunge primar“

Campania în favoarea PLD este atât pentru Horaţiu Buzatu, cât şi pentru Marius Urziceanu doar un motiv de faţadă pentru excludere. În timp ce vicele susţine că de vină ar fi convingerea primarului Negreţ că Urziceanu a fost cel care a „turnat“ la Parchet în cazul scandalului de luare de mită în urma căruia edilul-şef s-a ales cu dosar penal, Buzatu este convins că explicaţia stă în prietenia strânsă dintre el şi vice. „Păcatul care i se reproşează e că e prieten cu mine. Sunt mulţi alţii care sunt ameninţaţi. Ştiţi câţi şefi de deconcentrate liberali au curajul să discute  cu mine? Unii abia dacă mă salută şi au fost propuşi de mine“, a adăugat peledistul Buzatu, fost preşedinte al PNL Dolj. Ulterior, deputatul doljean a ajuns la concluzia că motivul real al excluderii este şansa lui Urziceanu de a ajunge primar în Băileşti în locul lui Negreţ.  
De menţionat faptul că în primul caz de excludere din partid a unui consilier, înregistrat la Craiova, consilierii locali au votat încetarea mandatului acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII