9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru cu aer mediteranean

Centru cu aer mediteranean


Bântuit de temerea că le vor îngheţa fundurile craiovenilor pe băncile de granit ale noului centru, primarul Craiovei a tot vrut să ştie ce au gândit proiectanţii, până a aflat că desenul pieţei are influenţe mediteraneene.

Angajaţii Primăriei Craiova şi ai constructorilor mişună ca să coafeze ce a rămas nepieptănat în centrul Băniei. Cu o zi înainte de inaugurarea de mâine, când craiovenii sunt aşteptaţi să înlocuiască prânzul cu artezienele şi cina cu monştri ai muzicii populare şi uşoare, muncitorii plimbau gazonul, plantau şi replantau florile, pavau sau frezau granitul. Acţiuni despre care primarul Craiovei, Antonie Solomon, crede că vor fi dovedite până la ora evenimentului. Recunoaşte însă că sunt şi laturi ale centrului cu care nu este împăcat, dar pe care nici nu le poate remedia în viitorul apropiat. „Nu ştiu ce să fac cu băncile, că nu-mi plac şi mi-e frică să nu fie prea reci. Abia acum am înţeles de ce proiectanţii au ales această variantă: s-au inspirat din pieţele de la Mediterană. Acolo e mai cald. Eu nu vreau să aştept să se schimbe clima. Le-aş duce de aici acum, dar nu am voie să umblu la ele timp de un an“, a spus Antonie Solomon. El nu s-a liniştit nici în privinţa jardinierelor mărginite de gazon. „Uite, nici asta
nu-mi convine. Locul gazonului nu e aici, în mijlocul esplanadei, fiindcă e greu de întreţinut şi va trebui să bănănăie tot timpul lucrători prin preajmă. Eu le-am zis să pună numai flori, multe flori. Dar n-o să rămână aşa“, a mai spus Solomon. Potrivit primarului, recepţia finală a obiectivului se va întinde până către toamnă:
„N-am dat nici jumătate din bani până acum şi nici nu mai dăm până nu se termină recepţia, iar aceasta, vă spun eu, nu va fi semnată până când tot ce se poate retuşa nu se retuşează, adică peste vreo trei luni“.

Piaţa, „revendicată“ de un funcţionar public

Insistând să cunoaştem detalii tehnice despre construcţiile din centru neterminate, cum ar fi jardinierele fără borduri de protecţie, pe care ultima ploaie le-a şi răvăşit complet, sau cablurile şi conductele încă de izbelişte, am fost îndrumaţi de primar să ne adresăm şefului de proiect, Nicolae Dicu, funcţionar public din Primăria Craiova. Acesta a refuzat ca şi când am fi îndrăznit
să-l întrebăm ce mănâncă în propria bucătărie: „Nu, nu vă spun nimic!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII