17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJubileu la Colegiul Naţional Carol I

Jubileu la Colegiul Naţional Carol I

Colegiul Naţional „Carol I“ a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda aniversării a 50 de ani de la absolvirea promoţiei 1957 a Colegiului Popular „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. Zeci de profesori, medici de prestigiu, cadre universitare, artişti plastici s-au reunit după o jumătate de secol de la absolvire să rememoreze anii petrecuţi în liceu, realizările fiecăruia atât pe plan profesional, cât şi familial.
„Am fost o promoţie unită, am păstrat legătura, iar după zece ani de la absolvire ne-am întâlnit periodic. Este extraordinar să îţi revezi colegii, să retrăieşti pentru o zi amintirile cele mai frumoase, cele de licean. Absolvenţi ai promoţiei 1957 au ocupat funcţii de conducere, au fost inspectori şcolari judeţeni, directori chiar ai colegiului pe care l-au absolvit, medici de renume în ţară, ingineri, artişti plastici“, a povestit profesor Ovidiu Bărbulescu, unul din absolvenţii promoţiei de aur. Printre sărbătoriţi am avut onoarea să îi întâlnim chiar pe primii admişi la liceu, cu media 5 pe linie – Florian Petrescu, care a urmat meseria de profesor de matematică şi chiar inspector şcolar judeţean în Olt timp de zece ani, Călinescu Mohora care şi în prezent este profesor de tehnologia informaţiei în Colegiul Naţional „Carol I“ etc.
Colegii prezenţi nu au uitat însă să îi amintească pe absolvenţii generaţiei lor, 1957, profesor universitar doctor Marian Bistriceanu, oncologul Marian Ionescu, medicul Constantin Ţecu, care profesează la una din clinicile mari din Timişoara etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII