9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCioban gorjean reţinut pentru omor

Cioban gorjean reţinut pentru omor

Un cioban din judeţul Gorj a fost reţinut ieri-dimineaţă, după ce a fost acuzat că a ucis un om, care lucra la o stână situată în zona montană Priporu de Pădure, din apropierea comunei Godineşti. Claudiu Gruia a fost reţinut 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorul Emil Moţa. Reţinerea sa a fost urmarea constatării procurorilor că el este autorul crimei petrecute pe timpul nopţii la stâna unde locuiau victima şi criminalul.
Totul a început după miezul nopţii, după ce consumaseră băuturi alcoolice, iar motivul a fost, potrivit avocatului apărării, o cantitate de brânză: „După ce au consumat băuturi alcoolice, cei doi s-au luat la ceartă, Claudiu acuzându-l pe cel care avea să devină victimă că ar fi luat din brânza unui pădurar. Enervat la culme de acuzaţia adusă, victima l-a luat la trântă pe Claudiu şi s-au aruncat pe un pat. Fiindu-i frică de acesta, deoarece era cunoscut ca un om violent, agresorul l-a tăiat cu un briceag la mână şi la picior. Imediat ce a reuşit să scape de sub victimă, Claudiu l-a legat la rănile provocate cu un prosop, după care a plecat în sat să anunţe salvarea“, a declarat Gelu Fumureanu, avocatul agresorului. Rănile provocate au atins venele femurale, provocând decesul ciobanului. Potrivit lui Fumureanu, agresorul nu a avut intenţia să-l ucidă, ci doar să se apere: „I-a fost frică de el, mai ales că era un om robust şi mult mai mare decât Claudiu. După cum a recunoscut agresorul, victima era mai violentă şi când s-a văzut în ghearele sale, a dat de frică“, a menţionat Fumureanu.
Ciobanul a fost reţinut 24 de ore prin ordonanţă, iar azi va fi prezentat instanţei de judecată de la Tribunalul Gorj în vederea emiterii mandatului de arestare pentru 29 de zile, sub acuzaţia de comitere a infracţiunii de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS