20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevigoraţi-vă energia spirituală

Revigoraţi-vă energia spirituală

Simţiţi că nu mai aveţi nici o picătură de energie? Poate vă miraţi, însă nu trupul, ci spiritul dumneavoastră are nevoie de revigorare. Aşa cum energia fizică o acumulaţi dintr-un regim alimentar potrivit şi din odihnă, energia emoţională vine din felul în care aveţi grijă de spiritul dumneavoastră. Pentru aceasta, este nevoie să vă simţiţi inspirate, să fiţi optimiste, încrezătoare în propriile forţe, iubitoare şi, nu în ultimul rând, să vă preocupaţi de ceea ce vă interesează.

Vi se întâmplă probabil să vă lăsaţi influenţată de cei din jur ori de părerea acestora. Sau vi se întâmplă să nu reuşiţi să faceţi ceea ce v-aţi propus. Astfel de lucruri vă pot demotiva şi vă pot obosi psihic. Iată ce puteţi face pentru a nu vă lăsa pradă uzurii psihice şi pentru a vă creşte pofta de viaţă:

Încetaţi să trăiţi doar pentru a le face celorlaţi pe plac

Cu alte cuvinte, nu cedaţi la insistenţele mamei, care vrea neapărat să vă mărite cu un doctor de succes, ci alegeţi un bărbat pe care să-l iubiţi şi care vă este pe plac. Credeţi că veţi fi mai fericită dacă vă mutaţi în alt oraş sau chiar în străinătate? Nu mai staţi pe gânduri şi nu vă lăsaţi influenţată de prietenele care încearcă să vă facă să vă simţiţi vinovată că vă veţi îndepărta. Învăţaţi să spuneţi „nu“ dacă vi se cere ceva ce nu vă face plăcere cu nici un preţ. Fiţi cine vreţi să fiţi şi faceţi ceea ce vreţi, şi vă veţi da seama că toate acestea vor fi benefice spiritului dumneavoastră.
Dacă vă trăiţi viaţa pentru cei din jur, dumneavoastră veţi fi cea care face eforturile, iar ceilalţi vor culege roadele. Ar fi ca şi când dumneavoastră munciţi la serviciu, dar altcineva primeşte salariul care vi se cuvine. Odată ce veţi învăţa să nu vă mai faceţi griji în legătură cu ce vor zice părinţii, rudele, prietenii sau cunoscuţii despre acţiunile şi deciziile dumneavoastră, veţi descoperi că aveţi mult mai multă energie decât v-aţi imaginat vreodată.

Înconjuraţi-vă de oameni a căror prezenţă vă face bine

Trebuie ca în viaţa dumneavoastră să existe persoane care ţin la dumneavoastră şi care vă sunt alături chiar şi în cele mai grele situaţii. Evitaţi-i pe cei care vă bat la cap, care se plâng în permanenţă sau care vă implică în problemele lor. Prietenii „toxici“, cei care obişnuiesc să vă deprime pe dumneavoastră doar ca să se simtă ei bine, vă golesc de energie. Gândiţi-vă la posibilitatea de a începe să ignoraţi aşa-zişii prieteni care vă caută doar atunci când au nevoie de ajutor de la dumneavoastră. Petreceţi mai mult timp cu cei cu care vă fac să vă simţiţi bine în propria piele sau cu persoanele care vă inspiră într-un anumit mod.

Propuneţi-vă să faceţi mereu câte ceva incitant

Planificaţi-vă următorul concediu sau începeţi să scrieţi un roman la care vă gândeaţi de ceva vreme. Aşteptaţi cu nerăbdare un anumit eveniment sau o ocazie: veţi avea în fiecare zi cel puţin un motiv pentru care să vă daţi mai repede jos din pat, iar acest lucru vă va spori dorinţa de a vă atinge obiectivul propus. Energia spirituală vine din speranţele şi aşteptările pe care le aveţi pentru viitor, de aceea trebuie să învăţaţi să trăiţi frumos în prezent.
De exemplu, vă veţi simţi mult mai bine şi veţi fi mult mai optimistă dacă începeţi să daţi telefoane la diverse agenţii de turism în aşteptarea concediului de la vară sau dacă aşterneţi pe hârtie un plan pentru cartea pe care vreţi să o scrieţi. Orice astfel de activitate care vă stimulează imaginaţia pentru viitor este benefică.

Nu trăiţi în trecut

Nu vă mai gândiţi la ce s-ar fi întâmplat dacă nu v-aţi fi despărţit de fostul iubit, dacă nu aţi fi renunţat la vechea slujbă sau la cum ar fi fost dacă aţi fi luat o altă decizie într-un anumit moment. Concentraţi-vă în schimb pe prezent şi pe viitor. Vreţi să vă completaţi studiile? Să vă căsătoriţi? Să vă schimbaţi slujba? Să aveţi o viaţă mai aventuroasă? Să aduceţi romantismul în relaţia dumneavoastră? Sunteţi singura responsabilă pentru viaţa pe care o duceţi.
Deşi nu puteţi prevedea absolut totul pentru viitor, vă puteţi face un plan flexibil, care să vă permită să vă îndepliniţi obiectivul propus. Sunteţi singura care poate controla drumul pe care mergeţi în viaţa profesională, relaţiile în care doriţi să investiţi timp şi sentimente şi numai dumneavoastră ştiţi cum vreţi să vă petreceţi timpul liber.
Vă puteţi lua propria soartă în mâini şi vă puteţi hotărî destinul.
Şi trebuie să ţineţi minte că o asemenea muncă poate fi făcută ca la carte şi mult mai uşor dacă aveţi starea de spirit şi energia necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS